Amsterdam Card

K čemu je a proč si ji pořídit

Plánujete-li cestu do hlavního města Holandska a návštěvy památek, muzejí a dalších atrakcí? Pak je to karta pro Vás. V čem jsou její výhody?

  • Vyřídíte ji online, vyzvednete si ji na letišti nebo hlavním nádraží
  • Máte vstup do spousty muzejí, památek a další...
14th May 2019
Pilotem na zkoušku

Pilotem na zkoušku

Jak jsem pilotoval Cessnu

Dostal jsem možnost pilotovat Cessnu. Byl to relativně krátký let, 20 minut, nad Brnem - přehradou - hradem Veveří - centrum Brna a zpět na letiště.
Byl jsme docela nervózní, přece jen je to malé letadlo. Není to Boeing nebo Airbus. Právě proto mě překvapilo, jak kl...

28th Apr 2019

Endgame

Závěr Avengers je tady!

Aniž bych chtěl prozradit děj… film klidně mohl mít 20 minut. Jako fakt, všechno šlo podle plánu (Thor možná trochu víc jedná než myslí, ale budiž - bylo to vtipné)
Jenže je potřeba udělat zápletku, použít spoustu efektů a tak vůbec udržet diváka další dvě a půl hodi...

26th Apr 2019

Locked Shields 2019

Další ročník a nové výzvy

Jako každý rok i tento jsem se účastnil kybernetického cvičení Locked Shields. Letošní rok se tým starající se o detekci Red Teamu rozšířil dvojnásobně, jestli to dvojnásobně zvýšilo šanci na eliminaci Red Teamu (útočníků) se dopředu těžko posuzuje.
Přípravnou fázi jsm...

12th Apr 2019

DPMBfree

Blíží se konec zkušebního provozu WiFi ve vozech DPMB

Od 1. 2. 2019 se cestující mohou ve vozech připojit k WiFi DPMBfree. Jedná se o testovací provoz, umožní čerpání 4 MB na jedno připojení v maximální době 20 minut. Rychlost připojení bude 256 kbps. Vítejte zpět v roce 2000!
A teď trochu vá...

22nd Mar 2019

This is my final warning

Když Vám někdo vyhrožuje…

Přišel mi e-mail

FINAL WARNING ondrej@ondrejsramek.cz!

You have the last chance to save your social life - I am not kidding!!

I give you the last 72 hours to make the payment before I send the video with your masturbation to all your friends and associates.
The last t...
11th Mar 2019

Apple Pay

I Česká republika se dočkala…

Docela jsem se na 19. únor těšil, byl jsem zvědavý jak to funguje. Nelenil jsem a ráno čekal co bude. Nějakou magií se zpřístupnila možnost do peněženky (Wallet) přidat platební kartu. Namířil jsem tedy na Mastercard a čekal, bohužel Česká spořitelna v tu chvíli...

19th Feb 2019

Napadení 500px?

Nepřišel mi e-mail… dozvěděl jsem se to z oficiálního twitter účtu 500px

1/2 PLEASE NOTE: We recently learned of a potential security issue and have taken every precaution to ensure our users' data is safe. There is no indication of unauthorized account access, but as a precautionary measure, we a...
13th Feb 2019