Všechny cesty cesty vedou do Říma

Po 12 letech jsme se vrátili do Říma. Byli jsme pozváni na podzimní návštěvu, kterou jsme nemohli odmítnout. Prodloužený víkend (byl státní svátek), kratší svatební cesta byla před námi.
Protože poslední neděli v měsíci jsou muzea ve městě přístupná zadarmo, chtěli jsme se podívat do Sixtinské kaple. I když jsem si přivstali, nedostali jsme se dovnitř. Fronta u vstupu se táhla až na Svatopetrské náměstí. O něco menší fronta byla při vstupu na samotné náměstí. Narozdíl od letiště, měli problém se skleněnou lahví. Takže, si ji tam nechali. Do baziliky jsme se dostali, prohlédli si co jsme mohli. Pokračovali jsme dál historickým centrem. Bohužel jsme podobně dopadli u Pantheonu, fronta přes celé náměstí. Hřebíček do rakve první dni dala návštěva fontány Di Trevi. Místo tak obsypanené, že na ni pomalu ani vidět nebylo. Přesně na tomhle místě bylo vidět jak moc se Řím za tu dobu změnil. Jak moc se turismus změnil. Jak Internet (Instagram) turismus změnil.

I přes to všechno jsme si to užili, výborné jídlo a pití. Skvělé počasí, co víc si přát. Docela nemile nás překvapila míra odpadků, ty se - bohužel - válí na každém rohu. Nesmrděly, nicméně to není uplně pěkný pohled.

Other Related Posts: