Příběh letounu, který zachránil svět

Dokument Spitfire vznikl loni (2018), do kin se dostal až nedávno. Vypráví příběh stíhačky, která bývá často označována jako ta, která rozhodla Bitvu o Británii.

Dozvěděl jsem se zajímavé velmi zajímavé věci. Myšlenka eliptického křídla nevzešla z hlavy konstruktéra Spitfiru. Tuto myšlenku přivedl na svět německý vědec Ludwig Prandtl, do praxe ji pak přivedli konstruktéři Spitfiru. Z továrny byla letadla přelétávána ženami k letkám, zajímavé bylo, že jejich organizace nepatřila pod jurisdikci armády. Což mimojiné znamenalo, že nemusely mít krátké vlasy.

Celý dokument byl doprovázen skvělými záběry, historickými i současnými. Spolu se zvukem motoru Merlin to dotvářelo skvělou atmosféru. Příběh nebyl uplně jasný, což neubírá na kvalitě zpracování.

Other Related Posts:

Výpis z rejstříků trestů elektronicky

Stejně si ho opatříte na Czech Pointu

Potřeboval jsem kvůli prověrce Výpis z rejstříku trestů. Kvůli epidemiologické situaci jsem chtěl využít možnosti Portálu občana. Dokument má člověk hned a buď si ho vytiskne nebo ho zrovna pošle datovou schránkou. Přihlásil jsem se (přes mojeID), zakliknul o...

18th Jan 2021

V síti

Dokument Víta Klusáka o internetových predátorech

Před nějakou dobou se na HitHit objevil projekt žádající o podporu, dokument o Internetových predátorech. Podpořil jsem ho a trpělivě čekal na předpremiéru. V pondělí, 2.12. se konala v kině Scala. Tušil jsem co čekat, i tak mě to překvapilo.

V p...

2nd Dec 2019