Dokument Víta Klusáka o internetových predátorech

Před nějakou dobou se na HitHit objevil projekt žádající o podporu, dokument o Internetových predátorech. Podpořil jsem ho a trpělivě čekal na předpremiéru. V pondělí, 2.12. se konala v kině Scala. Tušil jsem co čekat, i tak mě to překvapilo.

V prvé řadě bych chtěl vyzdvihnout přípravu, byla dokonalá. Pokoje, detaily včetně hraček. Dalším podstatným detailem byla denní doba, střídala se. Malý, ale podstatný detail. Samostatnou kapitolou bylo budování profilů z fotek hereček v dětství. Proč to všechno? Věrohodnost.

Zdokumentováno bylo několik fází: oslovení, chat, videohovor, výměna fotek a schůzka.

Z dokumentu mrazí, i když člověk ví, co se stane a bude dít, vždycky se najde něco co člověka překvapí. Měli by ho vidět rodiče i děti, i když to nebude pěkný pohled.

Odkaz na CSFD

Other Related Posts:

Přednáška o bezpečnosti na Internetu

v mém rodném městě

Tak, jako se Internet mění každým dnem. I bezpečnost na Internetu se musí přizpůsobit. Níže najdete několik odkazů na užitečné zdroje, které se týkají bezpečnosti nebo ochrany soukromí na Internetu.

Aktuální informace z bezpečnosti

Seriál Postřehy z bezpečnosti, vychází ka...

1st Feb 2020

Výpis z rejstříků trestů elektronicky

Stejně si ho opatříte na Czech Pointu

Potřeboval jsem kvůli prověrce Výpis z rejstříku trestů. Kvůli epidemiologické situaci jsem chtěl využít možnosti Portálu občana. Dokument má člověk hned a buď si ho vytiskne nebo ho zrovna pošle datovou schránkou. Přihlásil jsem se (přes mojeID), zakliknul o...

18th Jan 2021