Hlavní město Tyrolska

Cesta vlakem

Jedním slovem dlouhá (ale rychlá), z Vídně trvá cesta lehce nad čtyři hodiny. Projedete i kousek Bavorska. Výhledy z vlaku jsou skvělé. Musím říct, že na ten čas strávený ve vlaku bylo cestování velmi pohodlné.

Město

Staré město je pěkné, obzvlášť panoramra hor za ním je dechberoucí. Dominantou je dům se zlatou střechou (pozlacené měděné šindele). Úzké uličky s poměrně velkým počtem osob dělají dojem rušného města.

Co na mě udělalo dojem byl objem cyklistů. Jsou všude, u nádraží mají svůj vyhrazený prostor a potkáte je na každém kroku - stejně jako elektrokoloběžky.

Na město je výborný výhled jak z hor, tak ze skokanského můstku Bergisel. Pod jeho aktuální podobou je podepsána architektka Zaha Hadid. Stejně tak pracovala na stanicích lanové dráhy Nordkette. Skvělá práce, radost pohledět.

Řeka Inn protéká městěm a vytváří jedinečnou atmosféru. Ať už jde o odlesky domů v hladině řeky nebo její barvu, která je nezvykle světle modrá, ledovcová.

Hory

Když to z centra na hřeben hor (Nordkette) máte necelou půlhodinku je to uplně něco jiného. Ve městě bylo cca 36°C a nahoře bylo necelých 20°C a vítr. Dechberoucí výhledy do všech stran, několik ferrat, stezek.

Skvělé je, že si můžete v polovině cesty (cca 1900 m.n.m.) udělat pauzu. Zdejší výhledy stojí také za to. Už jen to, ze si lehnete do křesla a pozorujeme panorama hor a města.

Ne nadarmo téměř každý s kým jsem mluvil lozí, lyžuje nebo provozuje jinou aktivitu spojenou s nedalekými horami.

Other Related Posts:

ČD

České dráhy.

Těžko hledat nějaká slova, tak aby nebyla sprostá. Nicméně se o to pokusím. Cestování studenta z Brna směrem...

21st Jul 2011 - ondra