Jeden konektor, mnoho starostí

To, na co jsem narazil se týká MacBook Pro 2018, 15" a redukce USB-C Digital AV Multiport Adapter (MJ1K2AM)

Přes redukci jsem notebook napájel (USB-C) a zároveň jsem měl v USB-A externí disk (WD Elements 1TB). Takový propad výkonu při práci s fotkami jsem nezažil, spojoval jsem panoramata v Adobe Lightroom. Nemám exaktní čísla, nicméně se jednalo o desítky minut na jedno panorama (asi 10 fotek v rozlišení 16Mpix). Což mi vrtalo hlavou, protože jsme byl zvyklý na trochu jinou rychlost. Všechno jsem uložil, zálohoval katalog a přepojil napájení do USB-C portu přímo na notebooku.

Rozdíl ve výkonu byl znatelný, místo desítek minut mi spojení fotek trvalo řádově minuty. Vysvětlení? Odkážu Vás na článek o USB-C, který vyšel letos na cnews. Pořád tomu úplně nerozumím.
Závěr je jasný, přes redukci nikdy nepřipojovat napájení, co budou dělat majitelé 13" MacBook netuším. Dva porty jsou zoufale málo.

P.S. Nové RPi4 je napájeno právě přes USB-C, čekali by jste, že půjde použít adaptér třeba z MacBook Pro? Chyba lávky, na vině je jeden resistor. Vývojáři RPi už tuto chybu zapracovali a novější revize už bude možno napájet „chytrými” adaptéry.

Other Related Posts:

Pracovní místo

Pracovní místo

Vše na dosah ruky

Potřeboval jsem pracovní místo kam se vejdou dva až tři laptopy, monitor, dva telefony a ještě prostor na psaní a odložení dokumentů. Zároveň se člověk nechce utopit ve změti kabelů (USB-A, USB-C, napájecí kabely, HDMI,...). Monitor taky nemůžete mít jen tak položený, protože kdy...

15th Nov 2022

Monitor

Dell s Power Delivery

Stala se nemilá věc, přestal mi fungovat hub (VersaQ). Nefungovalo Power Delivery, USB, HDMI... prostě nic. Problém je v elektronice. Začal jsem přemýšlet jak z toho ven. O monitoru jsem uvažoval protože FullHD je neurazí, ale v dnešní době je to málo. Potřeboval jsem vyřešit...

9th Jan 2023