Vše na dosah ruky

Potřeboval jsem pracovní místo kam se vejdou dva až tři laptopy, monitor, dva telefony a ještě prostor na psaní a odložení dokumentů. Zároveň se člověk nechce utopit ve změti kabelů (USB-A, USB-C, napájecí kabely, HDMI,...). Monitor taky nemůžete mít jen tak položený, protože když budete se stolem pohybovat nahoru nebo dolu... pád je to poslední co chcete.

Držák na monitor

Hledal jsem držák na jeden monitor, který toho unese hodně, je plynový a něco vydrží. Nakonec jsem po dlouhém hledání našel, X1-3D. Mohutný, pevný. Skvělá volba. Pokud si pamatujete legendární větráčky pro stolní skříně Arctic Cooling, ano. Je to ta stejná značka.

x1-3d-feature-full-motion

Napájení

Není vidět, to je první podmínka. Už jsem ho měl vyřešené. Používám modulární Allocacoc PowerStrip Modular. K základním třem zásuvkám mám dva moduly s USB porty. Dávají dostačný proud i pro nabíjení tabletu. Takže nebylo potřeba nic měnit, jen vyvrtat díru ve stolu, abych průchodkou mohl protáhnout USB kabel na stůl.
Nutností je vedení veškeré kabeláře (napájení i data) pod stolovou deskou a její vyvázání. Nic nesmí trčet, zavazet nebo jinak rušit.

08710255-1

Připojení

Tohle jsem řešil dlouho, přípojné místo jako bývá v kancelářích vyžaduje velký zásah do desky a většnou je pod stolem dost vidět. Už jsem ho sice měl vybrané, Panconnect, nicméně sehnat ho někde je pro koncového zákazníka nemožné. Nakonec jsem to vyřešil jinak, přípojným místem od Asaplastici VersaQ. Existuje totiž verze s USB, HDMI a RJ45 konektorem, který se pak spojí s počítačem pomocí USB-C (s Power Delivery, až 60W). Nebylo nad čím přemýšlet. Řešení je to elegantní, minimalistické a na stole máte jeden kabel! Dva, pokud potřebujete připojit USB head set do počítače.

154779

Sezení

Poslední ale nejdůležitější je židle! Prodejnu židli mám nedaleko, tak jsem se vypravil si vyzkoušet všechny možné židle, které mají. Skončil jsem u židle Leaf of LD Seating. Tu jsem si zkonfiguroval podle svých představ (područky, kříž, opěrka hlavy,...).

FIT