USB-C

Jeden konektor, mnoho starostí

To, na co jsem narazil se týká MacBook Pro 2018, 15" a redukce USB-C Digital AV Multiport Adapter (MJ1K2AM)

Přes redukci jsem notebook napájel (USB-C) a zároveň jsem měl v USB-A externí disk (WD Elements 1TB). Takový propad výkonu při práci s fotkami jsem...

7th Jul 2019

Innsbruck

Hlavní město Tyrolska

Cesta vlakem

Jedním slovem dlouhá (ale rychlá), z Vídně trvá cesta lehce nad čtyři hodiny. Projedete i kousek Bavorska. Výhledy z vlaku jsou skvělé. Musím říct, že na ten čas strávený ve vlaku bylo cestování velmi pohodlné.

Město

Staré město je pěkné, obzvlášť panoramra...

7th Jul 2019

Turris MOX

Aneb modulární Turris

Protože jsem vlastníkem původního Turrisu i novější verze Omnia dostal jsem možnost podpořit i nejnověší projekt MOX. A čekal jsem, dlouho. Opravdu dlouho, až letos v červnu jsem se dočkal. Super Early Bird bylo defacto AP k Turrisu.

Nejdřív mě nemile překvapila absenc...

21st Jun 2019

Do práce...

...na koloběžce

I tento rok probíhala akce _Do práce na kole. _Neměl jsem žádné závodní ambice, cílem je najet za květen co nejvíc kilometrů. Koloběžka je taky dobrá, takže jsem si našel nejlepší trasu a vyrazil. Tu po chodníku, tu po cestě a jindy zase parkem.

Už tak jezdím víc než měsíc. Za...

21st Jun 2019

Sigma ART

Je fenomenální sklo

Chtěl jsem vyzkoušet, jestli je pravda to, co se o ní říká. Rezervoval jsem si ji v pujčovně a těšil se na výsledky. Prvni fotku jsem udělal na ulici, šlo o květy lípy. Nastavil jsme plnou díru a výsledek nebyl uplně tak jak jsem čekal. Inu chce to větší odstup objektu od p...

16th Jun 2019

MUNI 100

Univerzita slaví 100 let, Fakulka informatiky 25 let od založení

Dopoledne probíhal program na fakultách, odpoledne se vše přesunulo na brněnské výstaviště. Program sliboval velkolepý zážitek.

Co se týče fakulty bylo příjemné vidět po té době vyučující i spolužáky. Všichni, kteří dostali slovo...

15th Jun 2019

DoD: Vozovna Husovice

Nejstarší vozovna trolejbusů neunikla mé pozornosti

První pocit, je hrozně malá! Měli jsme možnost projet vozovnou v pariálním (jako elektromobil) trolejbusu přes myčku. Což je docela zážitek. Je to podobné jako automyčka, ale větší zážitek. Samotná jízda jen umocnila pocit z velikosti vozov...

15th Jun 2019

WiFi ve vlaku

Mezi Prahou a Brnem je tragédie

Cestoval jsem během jednoho týdne několika vlaky Českých drah i RegioJetu. Trasa mezi Svitavami a Brnem není zrovna ideálně pokrytá stejně jako například údolí Orlice. Nicméně někdy to jde a někdy ne.

RegioJet

  • bez problémů po celou dobu

ČD

  • rai...
31st May 2019

Google vs. Huawei

Jaké to bude bez Androidu

Operátoři i Google ujištují, že majitelé telefonů a tabletů Huawei nepřijdou o přístup ke Google Play a Google aplikacím. Má to i své ale. Tím jsou aktualizace, ty po čase odříznou od aktualizací každého.

Mé zkušenosti s tabletem Huawei jsou takové, že asi rok j...

22nd May 2019