Proč jsou NetWars tak skvělé?

Během měsíce jsem měl šanci se zúčastnit čtyř různých NetWars (DFIR, ICS, Cyber Defense a Core). Každý z nich se soustředí (primárně) na něco jiného. Jedno, ale mají společné. Rozvíjí znalosti a zkušenosti v praxi. Pod tlakem (máte omezený čas a NetWars se odehrávají večer anebo v noci).

Nejvíc nových informací jsem se dozvěděl v ICS, spousta věcí pro mě byla nová. Bylo to zajímavé a když bude příležitost rád bych si data ještě někdy prošel. Útoky na tyto zařízení se stávají běžnou praxí. Klasikou jsou DFIR a Core Netwars. Forenzní se rozšířily o mobilní a macOS část. Což jsou nové a aktuální výzvy, které forenzní analytik musí umět řešit. Cyber Defense byly také nové, protože jsem byl členem „modrého“ týmu tušil jsem co čekat.

Z některých jsem měl lepší pocit než zjiných, občas jsem se zbytečně zasekl na hlouposti, kterou jsem měl později vyřešenou téměř hned. Rozhodně stálo za to zúčastnit se všech, budoucí možnosti určitě neodmítnu, protože posouvají znalosti a zkušenosti.

Other Related Posts:

Výuka online

Karanténa rozšířila online výuku mezi širší publikum

Výuka online mi není neznámá, čas od času se nějakého kurzu účastním. Nicméně v době krize nebyla jiná alternativa než výuka online. Ať už jde o školní výuku anebo následné vzdělávání. Měl jsme možnost poznat ji z obou stran - lektorské i účastn...

15th May 2020