Antigenní test

Je stejně nepříjemný jako PCR, ale rychlejší!

Ve chvíli kdy vládá oznámila možnost antigenního testování jsem zarezervoval první možný termín, abych před cestou k rodičům stihnul ještě jeden test. Nakonec jsem absolvoval celkem tři, ten poslední až po novém roce. Každý z nich byl jiný. Pokusím se...

18th Dec 2020

Black Hat Europe

Jaká byla nejslavnější hackerská konference?

Jedním slovem skvělá! Zajímavé témata, počínaje exploity (POS, iOS Jailbreak) až po přehledové prezentace (C2 Matrix, Aktivity Severní Korey).

Moc zajímavá byla prezentace ovládnání hlasových asistentů světlem. Už nějakou dobu se o tomhle ví, výrobci...

11th Dec 2020

eRouška 2.0

Jaká je nová verze?

Předesílám, že jsem si verzi 1.x neinstaloval, proč? Byl jsem věčně na home-office, když už jsem opustil domov tak okolo nikdo nebyl. Navíc verze pro iOS podle ohlasu nebyla uplně ideálně napsaná. Takže jsem netrpělivě vyhlížel verzi, která bude využívat Exposure Notifications...

18th Sep 2020

AirPods 2

Jaká jsou bezdrátové sluchátka

Dostaly se mi do rukou (uší) bezdrátové sluchátka druhé generace od Apple, AirPods. Sice nemají certifikaci IP4X a všechny ty další vychytávky nicméně mi v uchu sedí líp než verze Pro.

Velmi příjemně mě překvapil dosah, můžu chodit po celém bytě a bez výpadku...

17th Sep 2020

Provoz různýma očima

Auto, kolo, koloběžka a MHD

Během prázdnin jsem si v jednom týdnu vyzkoušel všechno v poměrně krátké době. Člověk si tak může uvědomit, jak rozdílné pohledy na věc mají jednotliví účastníci provozu.

Auto, jste pánem. Sedíte obklopeni „plechy“. Typickým problémem pro Vás jsou cyklisté, pomalé au...

13th Aug 2020

Pells Crono

Kolo

Můj starý Olpran Discovery jsem měl od svých deseti let. Rám je malý, stejně jako kola. Sedlo je příliš vysoko. Chybí odpružení přední vidlice. Na tom kole se proste nedalo pohodlně jezdit, nemluvě o jeho váze. Přišel čas najít nástupce.

Nechtěl jsem si primárně koupit horské kolo. Samozřej...

31st Jul 2020

Škoda Rapid 1.0 TSI

Jak se jezdí s Rapidem Spaceback

Na jízdní vlastnosti nemá vzhled vliv… nicméně jej musím zmínit. Rapid Spaceback je moc pěkné auto. Široké tak akorát, velký kufr (podobný liftbacku než kombi).

V rámci carsharingu je k dispozici jen motor 1.0 TSI, 81kW. Objem není nijak závratný, tím spíš když j...

19th Jul 2020

Carsharing

Sdílení automobilu

V týdnu, kdy se na české železnici stalo několik nehod za sebou jsem se rozhodl vyzkoušet carsharing. Protože často využívám služeb RegioJetu, rozhodl jsem se pro CAR4WAY. Díky kuponu od přepravce neplatíte vstupní poplatek (1000Kč). Vyplníte potřebné údaje a můžete si po potv...

17th Jul 2020