Na baterie

Doba pokročila a nastal čas vyměnit naši stávající sekačku za akumulátorovou. Docela obtížný úkol byl vybrat tu správnou. Zahrada je poměrně velká, více než 600m2. Proto je potřeba velká kapacita baterie. Chtěli jsme taky pojezd, aby mohli sekat všichni a ne jen ti fyzicky zdatnější.

Nakonec rozhodla babička, když pořídila sekačku Greenworks (GD40LM46SP). V prodejně ji doporučili ten největší akumulátor, který vystačí na 70 minut sečení (6 Ah, 40V). Koš je dostatečně velký (55 litrů). Jak se osvědčila v praxi?

Pojezd je skvělá funkce, není to jako Tesla. Když se to rozjede, je potřeba dávat pozor - nezastaví to hned. Neměřil jsem jak dlouho jsem sekal, ale vyšlo to, tak akorát na celou zahradu. Později se ukázalo, že hrozně záleží jaký styl sečení zvolíte. Budete-li hodně používat pojezd můžete přijít o ne zrovna malou část kapacity.

Celkový dojem je pozitivní, jsem moc zvědavý jak na tom bude baterie po zimě a půl roce používání.

Other Related Posts:

Chytrá termohlavice

Chytrá termohlavice

Netatmo

Přišel podzim, potřeba topení začala být aktuální. Jaké bylo naše překvapení, když jsem zjistili, že si to dělá co chce. Je to způsobené tím, jak je u nás v době topení uděláno. Nicméně i tak není příjemné ráno čekat než se všechno ohřeje na požadovanou teplotu. Opačně, je zase zbytečné př...

22nd Oct 2021