Je jen jedna

V průběhu řijna jsem se jako lektor měl věnovat výuce kybernetické bezpečnosti středoškoláků v rámci bloku Ovládni digitální technologie. Díky malému zájmu došlo bylo potřeba sehnat partnera, který by tuto výuku podpořil. Tím partnerem se stala společnost Huawei. V ten moment mi bylo jasné, že učit nebudu.

Jako bývalý zaměstnanec NBÚ/NÚKIB, současný zaměstnanec konzultantské společnosti PwC a člen aktivní zálohy AČR je taková spolupráce reputační riziko. Nejen pro mě. Někde na webu se objeví spojení mého jména a Huawei a takové informace se pak dají snadno zneužít ku prospěchu druhé strany ať už bude motivace jakákoli.

Je mi líto, že nepředám své znalosti a zkušenosti dalším... snad bude následující semestr situace přiznivější a situace dovolí mou účast.

Other Related Posts:

Huawei

Kdo se má bát?

V tomto týdnu vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varování. [1] Týká se používání zařízení a software společností Huawei a ZTE.

„Používání těchto prostředků představuje bezpečnostní hrozbu" píše se ve varování.

„K vydání tohoto varování nás vedly naše...

18th Dec 2018

Google vs. Huawei

Jaké to bude bez Androidu

Operátoři i Google ujištují, že majitelé telefonů a tabletů Huawei nepřijdou o přístup ke Google Play a Google aplikacím. Má to i své ale. Tím jsou aktualizace, ty po čase odříznou od aktualizací každého.

Mé zkušenosti s tabletem Huawei jsou takové, že asi rok j...

22nd May 2019