Jaké to bude bez Androidu

Operátoři i Google ujištují, že majitelé telefonů a tabletů Huawei nepřijdou o přístup ke Google Play a Google aplikacím. Má to i své ale. Tím jsou aktualizace, ty po čase odříznou od aktualizací každého.

Mé zkušenosti s tabletem Huawei jsou takové, že asi rok jsou k dispozici aktualizace systému (ty jsou neméně důležité jako aktualizace aplikací). Samotné aktualizace aplikací jsou pak bez problémů dostupné, protože se jedná o poměrně nový Android (N, duben 2017). Aktualizace aplikací budou k dispozici tak dlouho, dokud to Google Play dovolí. Tato doba se těžko odhaduje, odhaduju to na minimálně 3 roky.

Pak nastává otázka jestli ten telefon pro jeho pomalost, design,… dřív nevyhodíte. A pak? Pak už Android mít nebudete, pokud budete chtít Huawei.
Dávám telefonům Huawei s Androidem rok, maximálně dva. Protože bez Androidu si facebook, WhatsUp, Instagram, twitter a další používané aplikace nenainstalujete (bude Vám chybět Google Play). Teda jde to vyřešit, nicméně tím obcházíte několik bezpečnostních mechanismů, které jsou tam z nějakého důvodu.

Other Related Posts:

Přednáška o bezpečnosti na Internetu

v mém rodném městě

Tak, jako se Internet mění každým dnem. I bezpečnost na Internetu se musí přizpůsobit. Níže najdete několik odkazů na užitečné zdroje, které se týkají bezpečnosti nebo ochrany soukromí na Internetu.

Aktuální informace z bezpečnosti

Seriál Postřehy z bezpečnosti, vychází ka...

1st Feb 2020