Problémy při upgrade Ubuntu

Nebylo to poprvé co jsem se setkal s potížemi při přechodu z Ubuntu 12.04 na 14.04. Myslím, že jsem narazil i na nějaké doporučení takový krok vůbec nepodnikat. Ale když už není cesty zpět… Zpravidla proběhne aktualizace správně, respektive se to tak celé tváří. Po vypnutí už je to jiná písnička. Po zapnutí systému vidíte jen černou obrazovku s kurzorem v levém horním rohu. Což je pro nezkušeného uživatele, který v dobré víře klikl na povýšení systému, šok. Příčin může být několik. Setkal jsme se s několika problémy. Jeden z nich byl v dpkg. Což spraví dpkg-reconfigure, následoval rozbitý lightdm a další drobnosti. Což, přiznejme si, pro člověka není zrovna příjemná zpráva. Vše se nakonec podařilo opravit a zprovoznit… Plyne z toho jasné ponaučení — zálohovat a nainstalovat čistý systém. Časově to vyjde stejně a ušetříte si tím spoustu starostí a možných budoucích problémů a komplikací.

Other Related Posts:

Android One

Zkušenosti s Motorolou One

Nadešel čas vyměnit starou Motorolu (Motorola E 2nd) za novou (Motorola One Lite). Android je čistý, aktuální - díky programu One. Což znamená bezpečnostní aktualizace po následující tři roky a čistý systém. Což byl hlavní důvod koupě.

Drobné zklamání se týkalo prá...

29th Nov 2019

.conf18

Konference a školení pohledem nového uživatele Splunku

Měl jsem možnost absolvovat školení Power User Bootcamp na konferenci Splunk .conf18 v Orlandu. Byl to opravdu zážitek - ať už z pohledu organizace tak obrovské akce, širokého záběru témat a možnosti získat informace přímo „od zdroje”. V rám...

5th Oct 2018