Můžete dá použít ke spoustě věcem…

Ale odinstalovat VMware Airwatch? To je hloupost! Proč si to myslím?

Jednak je potřeba na pravou míru uvést jakou aplikaci mám na mysli, aktuálně se používá VMware Workspace ONE. Na telefonu bývá označena jako Hub. Tím bych rád poukázal na, velmi pravděpodobně zastaralé a neaktualizované prostřední ministerstva.

Prostředí Workspace, jak se dočtete v prezentaci produktu, slouží k zabezpečení přístupu a jeho řízení. Nedává proto smysl takovou aplikaci odinstalovat z telefonu ve chvíli kdy mám podezření, že je něco špatně. Tato aplikace by naopak měla uchrání síť před nežádoucími vlivy.

Ve chvíli kdy uživatel takový telefon ztratí je to obrovský problém. Nemáte žádnou možnost jak jej zablokovat nebo vzdáleně smazat. Proto nechápu proč tak ministerstvo postupovalo. Argument, že tato aplikace zabezpečuje přístup do informačního systému ministerstva je sice pěkný, ale Workspace ONE je MDM. VPN klient by měl být konfigurován přes tuto aplikaci.

Inu škoda, něco mohlo fungovat dobře, takhle to nebude fungovat vůbec. Uživatelé jsou opět v nebezpečí.

Other Related Posts:

Huawei

Kdo se má bát?

V tomto týdnu vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varování. [1] Týká se používání zařízení a software společností Huawei a ZTE.

„Používání těchto prostředků představuje bezpečnostní hrozbu" píše se ve varování.

„K vydání tohoto varování nás vedly naše...

18th Dec 2018

Google vs. Huawei

Jaké to bude bez Androidu

Operátoři i Google ujištují, že majitelé telefonů a tabletů Huawei nepřijdou o přístup ke Google Play a Google aplikacím. Má to i své ale. Tím jsou aktualizace, ty po čase odříznou od aktualizací každého.

Mé zkušenosti s tabletem Huawei jsou takové, že asi rok j...

22nd May 2019