Strasti se sítí

Když čekáte v nemocnici chcete si zkrátit čas, chápu. Proto některé nemocnice zavedly WiFi. Pokud nemocnice WiFi nemá, máte přece data, ne? Ano, ta drahá data… A protože, já jsem v nemocnici na někoho čekal chtěl jsem pracovat a šetřit data. Věděl jsem, že nemocnice má veřejnou WiFi.

Evidentně měla nějaký problém. Po připojení k freenet.uvn jsem dostal adresu uznačovanou jako APIPA a mohl jsem se jít klouzat. Zapnul jsem data na telefonu a udělal si hotspot. Co je ale zajímavé, je to, že zaměstnanecká WiFi fungovala normálně. Respektive, adresu mi dala.

Snad to opraví, přístup k internetu se hodí. I v nemocnici.

P.S. Na veřejných sítích používejte VPN (full tunnel), vždy a bez vyjímky.

Aktualizace květen 2019: Pokud se člověk připojí k zaměstnanecké síťi dostane adresu, sice se nepřihlásí, ale pokud se poté přepnete na AP pro hosty budete připojeni.

Other Related Posts:

DPMBfree

Blíží se konec zkušebního provozu WiFi ve vozech DPMB

Od 1. 2. 2019 se cestující mohou ve vozech připojit k WiFi DPMBfree. Jedná se o testovací provoz, umožní čerpání 4 MB na jedno připojení v maximální době 20 minut. Rychlost připojení bude 256 kbps. Vítejte zpět v roce 2000!
A teď trochu vá...

22nd Mar 2019

WiFi 6

IEEE 802.11 ax

Když jsem řešil konektivitu v bytě nechtěl jsem VDSL, těch 30 Mbit a ještě skrz modem to je ostuda. Bezdrát nakonec nedopadl, skončil jsem u 5G modemu. Ta krabička, kterou si O2 nechalo udělat na míru toho moc nenabízí. Spíš nic, než moc. Potřebujete víc WiFi síťí? Změnit DNS,......

20th Nov 2022