Čaj s mlékem, „with pleasure, sir“ a královna z těchto indicií je snad jasné kde jsem byl.

Přílet

Cesta do Londýna byla lehce nervózní, přece jen pár dní předtím se v Paříži odehrály atentáty… Všude se pohybovaly ozbrojené hlídky. Na Heathrow jsem konečně pochopil proč mám v pase uloženou fotku, stačí ho vložit do čtečky, usmát se a Welcome in the UK!

Atmosféra

První večer jsme chtěli prozkoumat Londýn. Nespočet míst byl nasvícen v barvách trikolory. Na mnoha místech byly zapálené svíčky… nepanovala ponurá atmosféra ale bylo cítit, že lidé vyjadřují podporu obyvatelům Paříže. I při tom všem co se ve světě dělo zůstávají Angličané stále slušní a milí.

Strava

Černý čaj s mlékem, tak mi chyběl. Nedá se to už říct o obědové klasice, toastu, nicméně ani jím nepohrdnu. Nakonec, Fish & Chips.

O Londýně

Je spousta míst, které musíte vidět: Tower Bridge, London Eye, Buckingham Palace,… Imperial War Museum London, to byl můj hlavní cíl. Na Duxford nám bohužel nezbyl čas. Strávili jsme maximum možného času v IWM. Spousta zajímavých exponátů, zmíním části věnované období Studené války, boj s IRA a novodobé konflikty (Perský záliv, války v Afgánistánu a Iráku). Inspiraticní byla i Lord Ashcroft Gallery, věnovaná neobyčejným hrdinům…

Other Related Posts:

Výuka online

Karanténa rozšířila online výuku mezi širší publikum

Výuka online mi není neznámá, čas od času se nějakého kurzu účastním. Nicméně v době krize nebyla jiná alternativa než výuka online. Ať už jde o školní výuku anebo následné vzdělávání. Měl jsme možnost poznat ji z obou stran - lektorské i účastn...

15th May 2020