Zážitky z první návštěvy Red Bull Air Race
===

Akreditace Vyplnil jsem ji stejně jako do Ascotu (fotograf freelancer). Do Ascotu jsem ji dostal (Díky logistickým problémům jsem se ale neměl jak do Ascotu dostat). Oznámení o neudělení akreditace jsem dostal pár dní předem z důvodu velkého zájmu novinářů (jednalo se o finálový závod). Přitom jsem mezi novináři viděl i rodinky s dětmi… Tak jsem si koupil vstupenku na Red Bull Tribune, což byla vynikající volba! Trať jsem viděl celou, mé místo bylo přímo před pódiem. Vzletová dráha byla před již zmíněnou tribunou.

Lidi Celého závodního víkendu se zúčastnily desítky tisíc lidí. Zvlášť ve fan zone a okolo Red Bull Tribune bylo docela husto. Vesměs se jednalo o rakušany, potkal jsem i čechy, američany i japonce. Místy jsem potkával fanoušky až agresivní. Hlavně v místech kde stáli frontu na jídlo a nechtěli nikoho pustit i když blokovali frontou celou komunikaci. Stejně tak ve chvíli kdy miláček publika, Hanes Arch, chybou přišel o vítězství v závodě a celém poháru. V té chvili nebylo uplně moudré se radovat mezi těmi, kteří mu fandili. Nedívali se na mě zrovna pěkně.

Atmosféra Úžasná! Red Bull Air Race je jedna velká show. Od začátku do konce se něco děje. Můžete se vyfotit u repliky letadla, jsou připravené rozhovory s piloty, jejich autogramiáda. Koncert kapely, vystoupení různých závodníků které Red Bull podporuje. Vždy je na co se dívat. V podstatě je jedno jestli jde o kvalifikační nebo finálový den závodu. Z mého pohledu byly nejzajímavější chvíle ke konci dne. V sobotu totiž vyhrál Petr Kopfstein a v neděli Martin Šonka získal první umístění na „bedně”.

Češi (Šonka, Kopfstein), Petr zaletěl v sobotu vynikající čas a zvítězil v Challenger class. V neděli na to navázal vynikajícími časy Martin a získal 3. místo v Master Class. V sobotu večer, poté co se Martin vrátil z tiskové konference jsme prohodili pár slov na téma zítřejšího závodu. Byl pozitivně naladěný a věřil v úspěch, který se poté dostavil. Smoke on!

Other Related Posts:

Pilotem na zkoušku

Pilotem na zkoušku

Jak jsem pilotoval Cessnu

Dostal jsem možnost pilotovat Cessnu. Byl to relativně krátký let, 20 minut, nad Brnem - přehradou - hradem Veveří - centrum Brna a zpět na letiště.
Byl jsme docela nervózní, přece jen je to malé letadlo. Není to Boeing nebo Airbus. Právě proto mě překvapilo, jak kl...

28th Apr 2019