O jedno denním výletu na RaxAlp

Když už jsme byli v Semmeringu, nacházeli jsme se blízko RaxAlp, rozhodli jsme se jeden den věnovat cestě právě tam. Jízdenky (QR kód) jsme si koupili přes Internet, k lanovce (jízdenka platí i na autobus). Jízdenku na lanovku lze zakoupit také dopředu. Cesta trvá pár minut, je docela svižná. Výhled z horní stanice stojí za to. Okolí jako na dlani.

RaxAlp není nějak moc členitý (aspoň v části kde jsme byli), i když místy dost nahoru a dolu. Rozhodli jsme se udělat si okruh po červené a modré k Preinerwand-Kreuz, občerstvili jsme se na Seehütte a zase zpět. Výhledy do údolí byly monumentální. Dost nám přálo počasí. Nebylo příliš větrno, místy mráčky a svítilo sluníčko.

Rozhodně ten výlet stál za to! Viděli jsme krásnou krajinu, trochu se opálili a viděli trochu jinou krajinu než je v okolí Semmeringu.

Jeden den na jeho prohlédnutí nestačí, spíš dva nebo tři. Samozřejmě s přenocováním na některé z mnoha chat.

Other Related Posts:

Semmering

Dovolená ve Vídeňských alpách

Na dovolenou vlakem! Nastoupili jsme v Brně a po necelých 3 hodinách jsme byli v cíli. Semmering, malebné lázeňské městečko, známý hlavně železničním fandům. Město je proti nádraží na kopci. Z centra vidíte další kopce, nalevo i napravo. Všude je potřeba jít do ko...

19th Aug 2018

Innsbruck

Hlavní město Tyrolska

Cesta vlakem

Jedním slovem dlouhá (ale rychlá), z Vídně trvá cesta lehce nad čtyři hodiny. Projedete i kousek Bavorska. Výhledy z vlaku jsou skvělé. Musím říct, že na ten čas strávený ve vlaku bylo cestování velmi pohodlné.

Město

Staré město je pěkné, obzvlášť panoramra...

7th Jul 2019