Proč je focení s tímto ohniskem o tolik lepší

Jako setový (a základní) objektiv je k mému Df speciální edice objektivu Nikkor 50mm. To ohnisko jsme na DX miloval. Z žádného jiného jsme neměl tak úžasné fotky. Ejhle, na Df ta 50 už tak skvělá není. Budu přesnější, obrazově je to paráda. Ale ten úhel záběru mě vůbec nebere. Ale 35mm to je jiný pohled. Je to přesně takové jaké chci. Na dovolené na Menorce a v Rakousku jsem jej vyzkoušel v mnoha situacích (město, krajina, detail i celek). Obstál. Mám nový základní objektiv!

Netrpí zkreslením, nebo ho nevnímám pro to jak je malé. Objektiv je opravdu malý, lehký. Celá sestava se vejde do jednoho kilogramu. Průměr předního závitu je stejný jako již zmněné 50ky. Nesmím zapomenout i na přijatelnou cenu, poměr cena/výkon je skvělý. Drobná nevýhoda je světelnost, ta je až f/2. Což mě stejně moc netrápí, když vím kam až s ISO můžu jít.

Pokud chcete na skvělé sklo pro Váš Nikon full frame, které může sloužit jako poměrně univerzální objektiv je to právě Nikkor 35mm f/2 AF-D.

Other Related Posts:

Z8

Bezzrcadlovka Nikon

Chtěl jsem se naučit něco nového, víc bezprostředního a tak jsem zavítal na kurz Street fotografie, kterou pořádá Nikon škola. Lektoruje skvělá Lucka Mojžíšová. Lucka vyptala z Nikonu to nejlepší, bezzrcadlovku Z8. Fotil jsem na pevnou 35/f1.8 S

Ze začátku jsem se musel s b...

16th Jul 2023