Dovolená ve Vídeňských alpách

Na dovolenou vlakem! Nastoupili jsme v Brně a po necelých 3 hodinách jsme byli v cíli. Semmering, malebné lázeňské městečko, známý hlavně železničním fandům. Město je proti nádraží na kopci. Z centra vidíte další kopce, nalevo i napravo. Všude je potřeba jít do kopce nebo z kopce. Okolí je moc pěkné, stezky kolem železnice nabízí překrásné výhledy, stejně jako ty po hřebeni s výhledem na zalesněné kopce.

Rakousko na rozdíl od ČR nemá tak detailně značené stezky, občas jsem váhal kudy. Nicméně jsme nikdy nezabloudili. Vždy jsem se dostali tam, kam jsme chtěli.

Jeden den jsme si vyhradili na RaxAlp, nedaleká vápencová náhorní plošina. Proti těm všem kopcům z předešlých dní byl RaxAlp jiná liga. Stojí také za navštívení.

Jako cíl dovolené je to ideální, z Brna je to kousek. Cesta je pohodlná, můžeme jen doporučit.

Other Related Posts:

Innsbruck

Hlavní město Tyrolska

Cesta vlakem

Jedním slovem dlouhá (ale rychlá), z Vídně trvá cesta lehce nad čtyři hodiny. Projedete i kousek Bavorska. Výhledy z vlaku jsou skvělé. Musím říct, že na ten čas strávený ve vlaku bylo cestování velmi pohodlné.

Město

Staré město je pěkné, obzvlášť panoramra...

7th Jul 2019

RaxAlp

O jedno denním výletu na RaxAlp

Když už jsme byli v Semmeringu, nacházeli jsme se blízko RaxAlp, rozhodli jsme se jeden den věnovat cestě právě tam. Jízdenky (QR kód) jsme si koupili přes Internet, k lanovce (jízdenka platí i na autobus). Jízdenku na lanovku lze zakoupit také dopředu. Ces...

19th Aug 2018