Návštěva na hřbitově, letadel

Letecké muzeum Pima Air & Space Museum chce navštívit každý fanoušek letectví. Možná ještě větší zájem je o nedaleké „pohřebiště” letadel, Boneyard. Nicméně ten je součástí letecké základny Davis-Monthan a návštěvy jsou možné jen v pracovní dny, objednání dopředu je nutné.

Co člověka z ČR zarazí je přístup k exponátům. Tady jsou na dosah ruky, tak blízko jak si jen dokážete představit. Páska kolem letadla je jen ve vyjímečných případech. Často je možné nahlédnout dovnitř. Hotový ráj, nejen pro fotografa.

Samotné muzeum je nejen v hangárech ale i ve venkovních prostorech. Zmíním například historické stroje akrobatických skupin Thunderbirds a Blue Angels. Nejrychlejší letadlo, SR-71. Prezidentský speciál Air Force One. Bombardéry B-17, B-24, B-25 a B-29. Nespočet transportních letounů.K tomu všemu jsou v každém hangáru průvodci, kteří častokrát s konkrétními stroji létali takže Vám poví vždy něco co netušíte a přidají i nějakou osobní zkušenost.

Pima Air & Space Museum je určitě místo, které stojí za to vidět. Vyhraďte si minimálně půl dne, nezapomeňte ani na Boneyard.

Other Related Posts:

Titan Missile Museum

Návštěva sila mezikontinentálních raket Titan II

Když už jsme navštívili Tucson naskytla se možnost podívat se do muzea mezikontinentálních raket Titan II. Jedná se silo pro jednu raketu s termonukleární hlavicí. Nejničivější jaká byla kdy instalována, 9 MT (nálož shozená na Hiroshimu měla cca...

13th Jan 2018

Arizona

Zážitky z Arizony

Počasí

Jedním slovem skvělé! Ráno chladněji, přes den teplota vystoupala až k 22-23 stupňům. Kamení, písek je běžný podklad. Místo stromů kaktusy a palmy. Nenarazil jsem na žádné chřestýše nebo škorpiony.

Krajina

Krajina byla hrozně zajímavá. Na jednu stranu plack...

13th Jan 2018