Zážitky z Arizony

Počasí

Jedním slovem skvělé! Ráno chladněji, přes den teplota vystoupala až k 22-23 stupňům. Kamení, písek je běžný podklad. Místo stromů kaktusy a palmy. Nenarazil jsem na žádné chřestýše nebo škorpiony.

Krajina

Krajina byla hrozně zajímavá. Na jednu stranu placka, ale když došlo na hory byly ohromné. Hned za resortem jsme měli hory tyčící se do výšky 2500m. Vyrazili jsme do Pusch Ridge Wilderness Area. Cesta byla plná serpentin, výhledů. Ideální na cestu před západem slunce. Na vrcholu naší cesty nás čekal sníh, což bylo drobné překvapení.

Pima Air & Space, Titan Museum

Protože nedalo Tucsonu se nachází kromě Old Tucsonu(místo kde se natáčely staré westerny) i letecké muzeum a muzeum mezikontinentálních střel, navštívili jsme právě je.

Other Related Posts:

Pima Air & Space Museum

Návštěva na hřbitově, letadel

Letecké muzeum Pima Air & Space Museum chce navštívit každý fanoušek letectví. Možná ještě větší zájem je o nedaleké „pohřebiště” letadel, Boneyard. Nicméně ten je součástí letecké základny Davis-Monthan a návštěvy jsou možné jen v pracovní dny, objednání dopřed...

13th Jan 2018

Titan Missile Museum

Návštěva sila mezikontinentálních raket Titan II

Když už jsme navštívili Tucson naskytla se možnost podívat se do muzea mezikontinentálních raket Titan II. Jedná se silo pro jednu raketu s termonukleární hlavicí. Nejničivější jaká byla kdy instalována, 9 MT (nálož shozená na Hiroshimu měla cca...

13th Jan 2018