Pro on-line kurz v Czechitas

S kolegy, kteří se mnou vyučují kurz on-line bezpečnosti jsme byli požádáni o natočení video verze našeho kurzu. Respektive vybraných kapitol. Dostal jsem na starost přihlašování (heslo, 2FA, SSO) a WiFi. Prezentaci jsem jen aktulizoval na základě aktuálních údajů. Nejtěžší je utříbit si myšlenky, které člověk chce říkat - aby to bylo stručné a jasné. Přirovnal bych to k přípravě na prezentování na konferenci. Kde nejvíc času zabere příprava na první prezentaci, pak už je to snažší a snažší. Člověk si to zažije.

Přišel jsem na čas, dostal jsem mikrofon a šli jsme na věc. Za mnou zelené pozadí, domluvili jsme si postup - Úvodní slovo do kamery, stejně tak to závěrečné. Klapka! Zvládnul jsem mluvit asi 17 minut v kuse, což je prý dost. Nicméně po dokončení jedné části jsme usoudili, že by nebylo špatné přetočit začátek - kvůli rozmluvení. Jasně, žadný problém.

Chyba lávky, když se člověk snaží myslet na to co chce říct a jak to chce říct, může se stát, že se předběhne a vypadne z něj nějaká blbost. Takže znovu... Stejně jako nás přerušil štěkající pes anebo průjez auta. Nedá se nic dělat. Nakonec jsme to asi za dvě hodiny a dvacet minut zvládnuli. Dál už je to na studiu. Sestříhat to, zakomponovat prezentaci - nahrával jsem obrazovku. Jsem zvědavý na celý výsledek.