Zážitky ze země vycházejícího slunce

Létání

Slušnost se projevuje i zde, pokud někdo bere do ruky Váš pas/letenku - uchopí ho do obou rukou, ukloní se. Letadla na vnitrostátních letech jsou vybavena zábavním portálem, což v případě, že letíte jen hodinu je opravdu překvapení. Zajímavé bylo letiště v Ósace (KIX), je to uměle vybudovaný ostrov. Při odletu jsme s letadlem stoupali v kruhové dráze, což umožňuje cestujícímu velmi pěkný výhled na aglomeraci Ósaky a Kóbe.

Kultura

Slušnost a řád, nejlépe vystihují to jakým to na mě působilo dojmem. Roušky přes ústa se nosí - ne proto, že se nechcete nakazit - ale protože, nechcete nakazit ostatní! Protože jde o poměrně přelidněné místo lidé jsou opravdu zvyklí chodit na správné straně. Což striktně dodržují. Vcelku populární jsou průhledné deštníky. Nesmím opomenout vstřícnost a úslužnost. I kdyby jste někomu předávali jen obyčejný papírek stejně jej vezmou do obou ruk a lehce se ukloní.

Postřehy

Kdekoli vidíte reklamu musí to být s japonkou, která je stylizovaná do nějaké mangy. A samozřejmě hudba! Bez té taky nic nejde. Když jsme u hudby, popeláři ji vyhrávají - nevím proč. A taky mají někde na autě osvěžovač vzduchu, vždycky to tak nějak vonělo když jsem procházel okolo.