Na Aviatické pouťi

Pozvánky na letošní ročník vypadaly ohromně. Řekl bych, že se snad celá republika chtěla podívat na Me-262 Schwalbe. Co čert nechtěl... teda počasí bylo proti. Fronta postupovala napříč Evropou a buď pršelo u nás nebo v Německu. Největší taháky, bohužel, nemohly přiletět.

Ještě ráno to vypadalo docela rozumně. Po příjezdu na letiště se to všechno obrátilo o 180°. Liják, průtrž mračen. Všude voda. Úl je v takovém případě nejlepší přítel návštěvníka. Až do zahájení leteckého dne jsem proto našel azyl tam. Tou dobou už pršet přestalo a bylo na čase vytáhnout půjčenou 200-500 f5.6 od Nikonu a vyzkoušet co umí.

Mraky byly nízko, docela deka. Na focení nic moc, první vystoupení stojí docela za prd - z pohledu fotek. Nicméně i tak se objektiv ukázal, stabilizace byla velmi schopná. Ohnisko 500mm na zvolené místo byla tak akorát. Jen v protisvětle. Někdy si říkám jestli by nebylo lepší být za plotem stejně jako třeba manželka display pilota českého Gripenu.

Oblačnost se trhala, sluníčko svítilo i na opalovací krém došlo. Fotky ze zbytku dne vyšly pěkně. Jen škoda toho Messerschmittu.

_NDF9418_exported
_NDF0249_exported
_NDF9659_exported
_NDF9887_exported
_NDF0369_exported

Other Related Posts: