Nejstarší vozovna trolejbusů neunikla mé pozornosti

První pocit, je hrozně malá! Měli jsme možnost projet vozovnou v pariálním (jako elektromobil) trolejbusu přes myčku. Což je docela zážitek. Je to podobné jako automyčka, ale větší zážitek. Samotná jízda jen umocnila pocit z velikosti vozovny.

Vyzkoušel jsem si nasazování „fají?” na trolej. Není to uplně jednoduché, věřím, že s trochou cviku by mi to šlo líp. Zajímavé bylo i samotné trolejové vedení, výhybky a křížení. Ze země trolej vypadá jako drátek – není, je to pořádný drát.

Cestu do města jsem podnikl Škodou 706 RO ve vleku, docela jízda. Trochu to skákalo, nicméně poměrně příjemný zážitek. Pominu-li absenci klimatizace, okýnka šla vyklopit jen kousek. Což ve vleku vytvořilo saunu.

Těším se na 31.8.2019, kdy bude v Brně probíhat oslava 150 let městské hromadné dopravy v Brně.

Other Related Posts:

Do práce...

...na koloběžce

I tento rok probíhala akce _Do práce na kole. _Neměl jsem žádné závodní ambice, cílem je najet za květen co nejvíc kilometrů. Koloběžka je taky dobrá, takže jsem si našel nejlepší trasu a vyrazil. Tu po chodníku, tu po cestě a jindy zase parkem.

Už tak jezdím víc než měsíc. Za...

21st Jun 2019

Náš novej nádr

Aneb cesta za nádražím budoucnosti

Magistrát města Brna pořádal komentovanou vycházku s cílem ukázat veřejnosti z blízka budoucí lokalitu nového nádraží. Protože mě to jako cestujícího zajímá přihlásil jsem se. Vycházelo se od Petrova. Místa, vůči kterému bude orientován budoucí bulvár z nád...

24th Nov 2018