Zážitek z vyplňování přiznání k daňi

Do konce ledna se musí podat přiznání k dani z nemovitosti. Tak jsem začal vyplňovat, přes často propagovaný portál Moje daně. Zklamání prišlo záhy, spustilo se ePO. Postupoval jsem podle průvodce a vyplňoval jednotlivé údaje. Všechno je to v katastru, takže hledáte v jednom okně a ve druhém vyplňujete. Pak narazíte na koeficient, otázka zní 1.20 anebo 1.22? Podle článku na penize.cz jsem vybral 1.20 a pokračoval dál. Uložil výsledek a odeslal formulář přes portál Moje daně.
V kontextu nové verze portálu pro daňové přiznání fyzických osob je tohle velké zklamání. Není to vůbec intuitivní, velkou část údajů by si mohl stát vytáhnout z katastru... vyjma plochy bytu. Nicméně z předešlých daňových priznání, pokud není nemovitost novostavba, to stát musí mít! Mohlo by to být tak jednoduché.

Update 2.2.2022, mám to špatně.
Koeficient není 1.20 ale 1.22! Navíc nemusím řešit pozemek a ten rozměr je taky vetší... tak já nevím, najdu si ty informace podle průvodce a je to špatně. Rozumím. Třešinkou na dortu je nemožnost opravy elektronicky, musím to vytisknout, podepsat a poslat poštou!

Other Related Posts:

Moje daně

Moje daně

Zkušenosti s novým daňovým portálem

I když je pandemie daně je potřeba platit. Už před časem jsem si zřídil daňovou informační schránku (DIS+) na portálu Moje daně. Přihlášení je na dnešní dobu obvyklé (NIA, Datová schránka a údaje poskytnuté Finanční správou). Portál je co se týče vzhledu moder...

30th Mar 2021

Prodej bytu

Netrvá týden

Dostali jsme byt, ale co s ním? Když v našem rodném městě nechceme bydlet. Prodáme ho! Budeme tak mít základ na vlastní, pokud se trh nezblázní. Věděli jsme, že sousedka měla kdysi zájem o větší byt. Proto jsme ji oslovili jako první. Poptali jsme se po rodině a získali tak dalších čt...

15th Jan 2022