Nový Android, 6

Konečně se majitelé Motoroly Moto E 2nd 4G dočkali! Aktualizace na Android M (6.0) se zpřístupnila. Jedná se přibližně o 530MB, doba trvání byla odhadnuta na 30 minut. Má XT1524 do té doby disponovala Androidem 5.0.2, upgrade na 5.1 nebyl avizován. Proto se po oznámení Motoroly, že Moto E 2015 bude mezi telefony které dostanou Android M, dalo očekávat, že proběhne upgrade přímo na Android 6.0 Jaké můžete očekávat změny oproti Androidu L? Boot splash screen se změnil v „šitíčko”. Předchozí zeměkoule byla zábavnější. Podpora SD karet, trochu jiná než v Androidu L (karta je buď součást systému – lze na ni přesouvat (automaticky) aplikace nebo jen jako další uložiště dat (hudba, fotky ale ne aplikace). Do not disturb režim (Motorola tak musela vypustit svou aplikaci), DND jako součást Android M je pecka! Aplikace od Motoroly byla super, ale tohle si zamilujete. Podle nastavených pravidel se telefon bude přepínat do několika módu (nerušit, rušit jen od někoho, rušit jen určitými událostmi anebo normální mód). Samozřejmě to není nic pro lidi, kteří chtějí vědět neustále o všem. Ale pokud nejste a nechcete být otroky moderních technologií je to bezvadná funkce. Jen ta podpora více kalendářů mi chybí. Notifikační panel a rychlé nastavení je mírně přepracováno. Na jedno kliknutí nastavíte WiFi i Bluetooth. Přibylo již zmíněné DND. Nesmím zapomenout na nastavení práv aplikacím. Výdrž baterie dokážu posoudit po déle trvajícím používáním, aby to bylo aspoň trochu objektivní.

Other Related Posts:

Android One

Zkušenosti s Motorolou One

Nadešel čas vyměnit starou Motorolu (Motorola E 2nd) za novou (Motorola One Lite). Android je čistý, aktuální - díky programu One. Což znamená bezpečnostní aktualizace po následující tři roky a čistý systém. Což byl hlavní důvod koupě.

Drobné zklamání se týkalo prá...

29th Nov 2019

Google vs. Huawei

Jaké to bude bez Androidu

Operátoři i Google ujištují, že majitelé telefonů a tabletů Huawei nepřijdou o přístup ke Google Play a Google aplikacím. Má to i své ale. Tím jsou aktualizace, ty po čase odříznou od aktualizací každého.

Mé zkušenosti s tabletem Huawei jsou takové, že asi rok j...

22nd May 2019