Nové doklady za půl dne

Zašantročil jsem svou peněženku a s ní i všechny své doklady (včetně debetní karty, karty pojištěnce a dalších kartiček). Anebo jak během tří hodin zařídit **všechny **doklady...

Šel jsem na to od toho nejhoršího. Začal jsem občankou. Štěstí bylo, že OP je možné zařídit na kterémkoli úřadu s rozšířenou působností. Nejdelší dobu člověk si vyčeká ve frontě a pak to jde poměrně rychle. Paní se mě ještě ptala co všechno jsem měl uvnitř, aby se mnou prošla s čím mi může ještě pomoct. S řidičákem je to horší, ten se dá zařídit znovu jen v místě trvalého bydliště. Pokud by jste chtěli oznámit jeho ztrátu, nepomůže Vám policie ani telefon na úřad. Musíte to udělat osobně – což je pěkný opruz.

Zařízení nové platební karty byla dost rychlé. Přišel jsem, ohlásil jsem a podepsal papír o vydání nové karty. Ztracenou kartu už jsem v té době měl blokovanou. Zbývalo tedy jen ověřit, že je opravdu blokována a pokračovat dál. Drobnou komplikací bylo, že má platební karta je i nosič šalinkarty. Musel jsem si opatřit novou – s tím mi pomohl Dopravní podnik města Brna).

InKartu jsem zablokoval a nechal si vystavit duplikát, záležitost na pár minut. Dostal jsem dočasnou, papírovou verzi. Kreditová jízdenka **RegioJetu byla jednou z nejrychlejších věcí, přišel jsem, identifikoval se a slečna mi vystavila novouna počkání**.

Když jsem řešil kartu **zdravotní **pojišťovny ještě jsem si nesedl, slečna mě podle pasu identifikovala a už se tiskla nová kartička.

Nejdelší**čas na vystavení dokladu si vzaly České dráhy30 dní, následované Ministerstvem vnitra (nebylo to 30 dní ale asi jen 18). _Česká spořitelna _mi kartu vystavila za necelý týden**.

Celé to vlastně bylo zbytečné, peněženku jsem potom odpoledne našel

Other Related Posts: