Zvládl jsem fyzické testy

V pondělí jsem úspěšně dokončil fyzické testy a stal se ze mě voják v záloze. Přesně po třech měsících, co jsem skončil ve Vyškově základní kurz. Jak to? Poranil jsem si rameno, naštěstí to nebylo tak vážné. Stačil měsíc bez zátěže, prášky a fyzioterapie. Den ode dne to bylo lepší, mohl jsem to postupně začít zatěžovat. Fyzické testy jsou složeny z části silové (sed-leh a kliky) a vytrvalostní (běh na 12 minut, Cooperův test).

Dva měsíce jsou poměrně dost času na to, aby si svaly zase zvykly na zátěž, zesílily a dokázaly zvládnout ten výkon (limit na sed-leh je 36 za 60 sekund, na kliky je to 19 za 30 sekund). V mé věkové kategorii jsou ty hodnoty vyšší než pro profesionální vojáky!

Každý druhý den jsem cvičil, aby svaly dokázaly regenerovat. Postupem času jsem přidal železo (kettlebell) a koncem května nám začaly tréninky Krav-Magy. Protože jsme potřeboval trochu potrénovat běh, rozhodl jsem se na trénink běhat. Ne, že bych potřeboval natrénovat objem, spíš se naučit držet tempo (1km/4:30) a v něm běžet.
Hodně moc udělá správné dýchání, ať už jde o rychlejší sed-leh anebo běh.

Other Related Posts:

Registrace na očkování

Registrace na očkování

Byla dobrodružstvím

Registrace seniora

Ač se snažím nebýt zbytečně negativním, bylo mi jasné, že budou problémy. Naposledy tak dopadl informační systém starající se o prodej dálničních známek. Proto jsem ještě před osudnou osmou hodinou v pátek ráno zavolal babičce abych si zjistil všechny potře...

16th Jan 2021