Vybrali mě a takový je můj pohled

Za tu dobu jsem si stihl router několikrát proklikat. Proběhl první update i první stěhování. Ale popřádku. LuCi a SSH Se základním nastavením jsem se nespokojil a začal používat LuCi a SSH přístup k routeru. Přenastavení barev LED diod byla nutnost. Nic proti bílé, ale není nad to poznat podle barvy co se děje.

Update

Po prvním updatu jsme v menu objevil možnost odeslat majiteli email s notifikací – potřeba restartu, přidání nových funkcí… Tento nápad považuju za vynikající. Stejně jako možnost nastavit čas automatického restartování, pokud je vyžadováno.

Stěhování

Stěhování router zažil také a přečkal jej bez problémů. I se změnou poskytovatele připojení si hravě poradil.

Statistika

Za necelé tři týdny jsem odeslal do centrály 89MB statistických dat. Za den je to v průměru 4,5MB. Denní průměr přijatých dat se pohybuje okolo 3GB, odchozí jsou v řádu stovek MB. Detailnější rozbor logu z FW mám v plánu – zajímá mě kdo klepe na dveře

Other Related Posts:

Ubiquiti UniFi Dream Machine

Aneb sbohem Turrisi

Vzhledem k tomu, že se blíží termín on-line výuky rozhodl jsem se pro dlouho odkládanou věc a to reset routeru Turris do továrního nastavení. Proč? Inu, po jedné aktualizaci jsem se nemohl router spravovat přes UI. Pořád jsem viděl Bad gateway. Po restartu, nekonečných aktu...

8th Apr 2020

Přednáška o bezpečnosti na Internetu

v mém rodném městě

Tak, jako se Internet mění každým dnem. I bezpečnost na Internetu se musí přizpůsobit. Níže najdete několik odkazů na užitečné zdroje, které se týkají bezpečnosti nebo ochrany soukromí na Internetu.

Aktuální informace z bezpečnosti

Seriál Postřehy z bezpečnosti, vychází ka...

1st Feb 2020