GMON a GNFA

Další čtyři roky uběhly a nadešla chvíle prodloužení certifikací... protože v budgetu peníze nemáme stojím před volbou prodloužit za vlastní anebo se na to vykašlat.Každá certifikace stojí 479 USD. To není úplně málo. Co by z toho člověk měl? Měl bych aktivní certifikaci což by mohlo v někom vzbudit dojem, že dané oblasti rozumím. Mohl by mi nabídnout víc peněz atd.

Problém je v tom, že jsem se s tím do teď nesetkal. Nikdy jsem za zvýšení kvalifikace nedostal přidáno, nikdy to na pohovorech nikdo neřešil jestli ji mám aktivní nebo propadlou. A kdybych měl z vlastní kapsy zaplatit skoro 1000 USD tak z toho budu mít leda tak další materiály, aktualizované. Což je snad jediný benefit.

Takže nechám své dvě certifikace propadnout, zaměstnavatel to evidentně nepovažuje za důležité když nemá ani 1000 USD a pro mě osobně to není něco bez čeho by se nedalo žít. Látka jako taková je to zajímavá a člověku rozšíří obzory, minimálně v té době. Nicméně stejně se potřebujete neustále vzdělávat a posouvat.

Což je teda mimochodem důvod proč nemám GCIH, protože ve chvíli, kdy jsem školení SEC504 byl, ty věci pro mě nebyly nové. Ano, viděl jsem to trochu z větší šířky a podíval jsem se na to i ze strany útočníka... nicméně tam taková přidaná hodnota nebyla. A stejně to vidím i teď v současné době tyhle certifikace pro mě nemají přidanou hodnotu.

Other Related Posts:

Výuka online

Karanténa rozšířila online výuku mezi širší publikum

Výuka online mi není neznámá, čas od času se nějakého kurzu účastním. Nicméně v době krize nebyla jiná alternativa než výuka online. Ať už jde o školní výuku anebo následné vzdělávání. Měl jsme možnost poznat ji z obou stran - lektorské i účastn...

15th May 2020