Kolo

Můj starý Olpran Discovery jsem měl od svých deseti let. Rám je malý, stejně jako kola. Sedlo je příliš vysoko. Chybí odpružení přední vidlice. Na tom kole se proste nedalo pohodlně jezdit, nemluvě o jeho váze. Přišel čas najít nástupce.

Nechtěl jsem si primárně koupit horské kolo. Samozřejmě větší kola by byla plus (29"), vidlice taky není od věci. Po karanténě jsou obchody s koly dost probrané. Skrz několik konfigurátorů jsem zjistil, že budu potřebovat rám L anebo XL. Výběr se docela zúžil. Prozkoumal jsem většinu obchodů s koly v Brně a rozhodl se pro obchod Milujeme kola. Jednou z hlavních věcí, které rozhodly bylo naladění kola. Což se později ukázalo jako opravdu skvělá věc.

V obchodě jsem si totiž vyzkoušel rám L i XL. Ten menší bych prostě mít nemohl. Fakt se na tom nedá pohodlně sedět/jet. Veškeré ovládací prvky (řazení, brzdění, zamykání vidlice) mi byly přizpůsobeny na míru. Včetně seřízení přehazovačky, brzd a dalších věcí. Protože jsem ten týden na kole už jel měl jsem už nějakou naučenou polohu. Jakmile jsem na kolo sednul bylo to uplně jiné, pohodlnější. Jel jsem jako raketa.

Kolo je vcelku lehké, takový mix mezi silničním a horským kolem. Použité pláště jej nicméně předurčují na zpevněný povrch. Na něm pojede jako blesk. Uvidím po pár stovkách kilometrů.

Other Related Posts:

Provoz různýma očima

Auto, kolo, koloběžka a MHD

Během prázdnin jsem si v jednom týdnu vyzkoušel všechno v poměrně krátké době. Člověk si tak může uvědomit, jak rozdílné pohledy na věc mají jednotliví účastníci provozu.

Auto, jste pánem. Sedíte obklopeni „plechy“. Typickým problémem pro Vás jsou cyklisté, pomalé au...

13th Aug 2020