Souborný pohled na Muchovo dílo

Slovanskou epopej jsem dosud neviděl. Proto když byla instalována v Brně jakou součást festivalu RE:PUBLIKA zaradoval jsem se. Součástí jsou i plakáty které Mucha tvořil - ať už jako reklamu nebo jako propagaci.

Musím, říct že se jedná o impozantní soubor děl. Epopej je samostatná kategorie, být je vystaveno jen 7 obrazů z 20. Plakáty vás vtáhnou do Francie koncem 19. století. A reklamy? Decentní, hlavní motiv není rozhodne to co zabírá největší plochu. Tou je zpravidla žena!

Musím říct, ze se mi výstava líbila. Epopej bych chtěl určitě někdy vidět celou pohromadě. Jen je potřeba odstup, aby člověk mohl spatřit celek.

Other Related Posts:

Národní muzeum

Světové muzeum

Po letech jsme se rozhodli podívat se do našeho nejslavnějšího muzea, lákala nás hlavně výstava Zázraky evoluce. Když už jsme měli cestu nevynechali jsme ani Czech Press Photo 2021 a ostatní výstavy. Jako minule, když jsme se byli dívat na mumie, nám vstup usnadnily elektronické vst...

12th Feb 2022
Registrace na očkování

Registrace na očkování

Byla dobrodružstvím

Registrace seniora

Ač se snažím nebýt zbytečně negativním, bylo mi jasné, že budou problémy. Naposledy tak dopadl informační systém starající se o prodej dálničních známek. Proto jsem ještě před osudnou osmou hodinou v pátek ráno zavolal babičce abych si zjistil všechny potře...

16th Jan 2021