Delší dobu jsme přemýšlel nad batohem kam se mi vejde technika včetně 80-200 a zároveň si budu moct vzít i víc než jen menší svačinu.

Když na jaře letošního roku Manfrotto oznámilo Off Road Hiker 30L upoutalo to mou pozornost.

Na konci července jej pro mě naskladnili do Brna a mohl jsem si vyzkoušet jestli se to do něj všechno vejde. Byla to docela vyšší dívčí, respektive problém batohu v praxi. Nikon D80 s gripem a nasazenou 18-135 plus 50 f/1.8, 85 f/1.8 a 80-200 f/2.8 se tam nakonec vešly vcelku v pohodě a bezpečně. Proto jsem ho koupil.

Tušil jsem, že by se mi tam mohl vejít i notebook (14″) protože A4 papír se tam vešel. Nakonec jsem se nemýlil. Větší tam určitě nevejde. Batoh disponuje spoustou užitečných věcí. Musím jmenovat suché zipy na všech přeskách (nic se vám nikde neválí a nezavazí, prostě to spoutáte). Bederní pás a zádový systém je zpracován dost dobře. V těch velkých vedrech jsem měl bedra sice zpocené ale záda krásně větrala. Boční kapsa je velmi prostorná, síťka je zamýšlena jako prostor pro lahev (vejde se tam dokonce SIGG 1.5L). Tím, že je technika dole a bederní pás je kvalitně zpracován batoh velmi dobře sedí. Horní prostor je velký! Odhadl bych to na něco málo přes polovinu celkového objemu. Materiál batohu je voděodpudivý, takže když na vás padne pár kapek bude to v pohodě, pro silnější déšť je k dispozici pláštěnka s poutky pro uchycení k ramením popruhům. Manfrotto vyrábí několik barevných variant. Má červená je doplněna růžovou lososovou. Není to batoh se kterým by jste mohli vyrazit na týdení tůru „na těžko”.

Pokud ale hledáte batoh na jeden, dva dny nebo prodloužený víkend. Myslím, že nebudete mít problém se do něj sbalit. Samozřejmě záleží na tom jak jste ochotní slevit ze svého komfortu.

Other Related Posts:

Z8

Bezzrcadlovka Nikon

Chtěl jsem se naučit něco nového, víc bezprostředního a tak jsem zavítal na kurz Street fotografie, kterou pořádá Nikon škola. Lektoruje skvělá Lucka Mojžíšová. Lucka vyptala z Nikonu to nejlepší, bezzrcadlovku Z8. Fotil jsem na pevnou 35/f1.8 S

Ze začátku jsem se musel s b...

16th Jul 2023