Změnil jsem telefon

Měl jsem na výběr jestli čekat na iPhone 13 anebo vyměnit iPhone 8 za 12 hned. Protože 13 je docela nedostatkové zboží rozhodl jsem se do výměny jít hned. Díky záloze na iCloud je to docela bezbolestné, nicméně háček je u aplikací, které se starají o druhý faktor. Speciálně u té od Microsoftu. Zálohu umožňuje, nicméně je potřeba to udělat přes soukromý účet! To není uplně ideální přístup. Bohužel, jediný možný.

Zatímco si člověk na novém telefonu instaluje stejné aplikace, na starém telefonu pracuje na záloze, aby se to dalo přenést. Nicméně nejdůležitejší jsou dva kroky. Znát a pamatovat si heslo k AppleID a přístupy ke správci hesel. Pak už jde všechno jako po másle.

Velká změna je pro mě FaceID, člověk do toho telefonu musí koukat a mířit si s ním na obličej. Nestačí ho vzít jen do ruky a je odemčeno. Respirátor je problém. Nicméně je to svým způsobem docela příjemné a jednoduché na používání. Další výzvou jsou gesta. Narozdál od osmičky, fungují na novějších telefonech značky Apple trochu jiná gesta. Takže pokud používáte nový a starší model, je to trochu krkolomné.

Nejvtipnější věc na závěr, pokud používáte Siri, zkuste říct: "Hey Siri, Lumos!". Fanoušci Harry Pottera asi tuší co se stane. Funguje i "Nox"

Other Related Posts:

iPhone

Jak se přišel k jablečnému telefonu

Dřív bych to považoval za nemožné. Leč se tak stalo, koupil jsem si iPhone. Co mě k tomu vedlo? Aktualizace a zpomalení mého Androidu. Motorola při vydání modelu Moto E 2nd garantovala aktualizaci na následující verzi. Což znamenalo z 5.0 na 5.1, čímž se...

17th Sep 2018

Černé krabičky

By nás měly chránit…

V záhlaví návrhu zákona se píše,

Účelem předloženého návrhu zákona je založit Vojenskému zpravodajství novou působnost spočívající v zabezpečování kybernetické obrany České republiky. Za tím účelem se mu v novele zákona o Vojenském zpravodajství umožní používání technických ...

11th Feb 2019