Jak se přišel k jablečnému telefonu

Dřív bych to považoval za nemožné. Leč se tak stalo, koupil jsem si iPhone. Co mě k tomu vedlo? Aktualizace a zpomalení mého Androidu. Motorola při vydání modelu Moto E 2nd garantovala aktualizaci na následující verzi. Což znamenalo z 5.0 na 5.1, čímž se zvedla vlna nevole. Motorola nakonec oznámila, že bude dostupný Android 6.0 a tím to skončilo. Žádné Security aktualizace, nic. A to je jeden problém. Druhým bylo citelné zpomalení telefonu, nevím čím bylo způsobeno. Nepomohlo ani uvedení do továrního nastavení, což ve chvíli kdy potřebujete přijmout hovor a telefon nereaguje… je problém.

Nastalo dilema, koupím si Android a budu doufat, že budu mít aktualizace nebo si koupím jablko? Na straně Androidu nebylo moc na výběr, buď jsou to telefony ze série Android One - Moto G4, Nokia anebo Google Pixel. Nokia garantuje aktualizace na 2 roky, Motorole už moc nevěřím. Google? No za tu cenu už můžu mít iPhone.

Pokud zvolím iPhone mám garanci aktualizací minimálně na 5 let. Včetně pravidelných (bezpečnostních) aktualizací přes rok. Bonusem je provázanost s mým MacBookem, bezdrátové nabíjení. NFC se samozřejmě také hodí, ve chvíli kdy tuzemské banky (údajně koncem roku 2018/začátkem roku 2019) začnou spolupracovat s Apple Pay. Velikost telefonu je 4,7" což řadí můj iPhone k těm menším chytrým telefonům.

Dlužno dodat, že je to pořád drahá sranda.

Other Related Posts:

Jablíčkář

Jak jsem se stal uživatelem produktů z Cupertina, z hejtra uživatelem během 6 let

Krom MacBooku už vlastním i iPhone. Cesta to byla dlouhá. Impulzem byla nespokojenost - v jednom případě s Windows, v druhém s Androidem - respektive jeho aktualizacemi. Systém jako takový mi vyhovuje, možná víc...

30th Sep 2018