Už žádné papírky, vše na kartě!

Elektronická šalinkarta byla jasná volba od doby kdy ji DPMB oznámil. Nebylo mi jasné jak technicky zabezpečí data karty, proto jsem vznesl několik otázek. Zabezpečení odpovídá dnešním standartům (PCI DSS), nebylo o čem. V poděkování jsem se jen zmínil o tom, že mě těší kompatibilita s deaktivovanou bezkontaktní funkcí (na což už jsem nedostal zpětnou vazbu, považoval jsem to tedy za kompatibilní řešení). Což se později ukázalo jako nepravdivé.

Registroval jsem se, zaregistroval nosič a koupil si šalinkartu. Zbývalo jen ověření na dopravním podniku. Když jsem se dostal na řadu pípl jsem kartou a ozval se zvuk jako z terminálu v obchodě. Znamená nefunguje to. Překvapilo mě to, měl jsem za to, že to bude fungovat. To jsem totiž ještě netušil, že to ani fungovat nemůže. Pracovník dopravního podniku mě poslal na pobočku banky aktivovat si bezkontaktní funkci.

Další episoda se odehrávala na pobočce České spořitelny. Slečna mi oznámila, že bezkontaktní funkce je deaktivovaná už při výrobě karty, což znamená, že potřebuju novou kartu! Hopla. Nová karta je na cestě…

Jak bude příběh pokračovat se uvidí.

Other Related Posts:

Ztráta dokladů

Nové doklady za půl dne

Zašantročil jsem svou peněženku a s ní i všechny své doklady (včetně debetní karty, karty pojištěnce a dalších kartiček). Anebo jak během tří hodin zařídit **všechny **doklady...

Šel jsem na to od toho nejhoršího. Začal jsem občankou. Štěstí bylo, že OP je možné za...

4th Oct 2017

DPMBfree

Blíží se konec zkušebního provozu WiFi ve vozech DPMB

Od 1. 2. 2019 se cestující mohou ve vozech připojit k WiFi DPMBfree. Jedná se o testovací provoz, umožní čerpání 4 MB na jedno připojení v maximální době 20 minut. Rychlost připojení bude 256 kbps. Vítejte zpět v roce 2000!
A teď trochu vá...

22nd Mar 2019