Další kurz pro Czechitas

Po několika letech výuky kurzu (online) bezpečnosti v Czechitas jsme se loni rozhodli udělat kurz navazující. Respektive rozšiřující základní povědomí o bezpečnosti. Shodou okolností se k Czechitas připojilo několik mých bývalých kolegů a kamarádů, kteří se bezpečnosti věnují. Dát tak dohromady další kurz nebylo nic těžkého.

Na základě podnětů z prvního kurzu jsme se chtěli věnovat zabezpečení koncové stanice. Motivovat účastnice,

  • Proč je dobré používat antivir
  • Proč je dobré mít zapnutý firewall
  • Jaké jsou benefity používání neprivilegovného účtu
  • Jak si zálohovat data
  • Proč je vhodné používat šifrování (nejen disku)

Zároveň jsme z přihlášek viděli zájem o kybernetickou bezpečnost jako obor, proto jsme přidali stručný popis pozic a možné náplně práce. Protože člověk může uplatit víc měkkých dovedností, stejně tak víc technických. Záleží čemu se chce věnovat.

Trochu jsme se báli, že budeme krátcí, ale nakonec jsme skončili téměř na minutu přesně. Jako vždy padla strašná spousta otázek, na různá témat. Měli jsme z toho kurzu vcelku dobrý pocit. Uvidíme při dalším opakování jak si sednou naše praktické ukázky a jestli některé části rozšíříme.

Other Related Posts:

Výuka online

Karanténa rozšířila online výuku mezi širší publikum

Výuka online mi není neznámá, čas od času se nějakého kurzu účastním. Nicméně v době krize nebyla jiná alternativa než výuka online. Ať už jde o školní výuku anebo následné vzdělávání. Měl jsme možnost poznat ji z obou stran - lektorské i účastn...

15th May 2020

Přednáška o bezpečnosti na Internetu

v mém rodném městě

Tak, jako se Internet mění každým dnem. I bezpečnost na Internetu se musí přizpůsobit. Níže najdete několik odkazů na užitečné zdroje, které se týkají bezpečnosti nebo ochrany soukromí na Internetu.

Aktuální informace z bezpečnosti

Seriál Postřehy z bezpečnosti, vychází ka...

1st Feb 2020