Pro dva počítače zároveň

Potřeboval jsem vyřešit zapeklitý problém, mám dva počátače - vlastně tři - ale ty dva jsou pracovní a potřebuju na nich pracovat, pohodlně. Defacto stejný problém jsme svého času řešili v úřadu. Kde člověk disponoval třemi stroji a každý z nich byl určený pro něco jiného. Řešení tehdy nebylo ideální, protože bylo potřeba naplnit literu zákona o ochraně utajovaných informací - Bluetooth nepřipadalo v úvahu. Teď je situace jiná. Můj hlavní požadavek byla bezdrátová klávesnice, ideálně pokud by šla spárovat se dvěma zařízeními. Začal jsem tedy hledat. Logitech bude vždycky jasně první místo kam se podívat, protože jejich periferie jsou skvělé. Ale ta cena... hledal jsem dál a objevil jsem set bezdrátové klávesnice od Dell (WK717 a WM527). Vypadala dobře, podporuje až tři zařízení (USB, Bluetooth 1 a Bluetooth 2) a cena nebyl tak šílená jako v případě Logitech (koukal jsem po MX Keys a odpovídající myši).

Objednal jsem a čekal. Klávesnici napájí dvě AAA baterie stejně jako myš, jsem zvědavý jak dlouho vydrží. Nicméně k samotnému párování. Stačí zapnout Bluetooth, přepnout klávesnici do odpovídajícího kanálu a v systému kliknout na zařízení. Nic víc. Na druhém počítači uděláte to stejné a je to! Žádná věda. Pak už jen přepínáte pomocí tlačítek mezi první/druhým zařízením a ono to funguje.

Other Related Posts:

AirPods 2

Jaká jsou bezdrátové sluchátka

Dostaly se mi do rukou (uší) bezdrátové sluchátka druhé generace od Apple, AirPods. Sice nemají certifikaci IP4X a všechny ty další vychytávky nicméně mi v uchu sedí líp než verze Pro.

Velmi příjemně mě překvapil dosah, můžu chodit po celém bytě a bez výpadku...

17th Sep 2020

Spitfire

Příběh letounu, který zachránil svět

Dokument Spitfire vznikl loni (2018), do kin se dostal až nedávno. Vypráví příběh stíhačky, která bývá často označována jako ta, která rozhodla Bitvu o Británii.

Dozvěděl jsem se zajímavé velmi zajímavé věci. Myšlenka eliptického křídla nevzešla z hlavy konst...

19th Aug 2019