Je stejně nepříjemný jako PCR, ale rychlejší!

Ve chvíli kdy vládá oznámila možnost antigenního testování jsem zarezervoval první možný termín, abych před cestou k rodičům stihnul ještě jeden test. Nakonec jsem absolvoval celkem tři, ten poslední až po novém roce. Každý z nich byl jiný. Pokusím se popsat v čem. Rezervace byla vždycky pohoda, termínů bylo málo a mizely rychlostí světla.

Soukromá

Překvapilo mě kolik lidí si vybralo tuto laboratoř. Čekání na odběr bylo nulové, přišel jsem o chvíli dřív a hned jsem šel na řadu. Konečně si ověřili, že jsem to já - podle kartičky pojištovny (v léte to neřešili). Překvapení mě čekalo při čekání na výsledek. Fronta byla pořádná, držení odstupu dvou metrů bylo téměř nemožné. Od dveří nebylo slyšet a zima byla taky nepříjemná. Další test jsem zvolil ve středu města, u sv. Anny

Státní

Na štědrý den jsem nečekal nějaké extra fronty a taky, že nebyly. Chvíli jsme čekali na registraci. Pán tam vyřvával telefony poměrně nahlas, ale žádný průkaz vidět nechtěl. Sestřička byla rychlá a pečlivá. Čekárna byla venku pod přístřeškem a nebylo to tak hrozné jako minule.

Nezisková

Ve chvíli kdy jsem zjistil, že existuje šance, že prarodiče od manželky jsou pozitivní jsem se objednal na test (bylo velmi brzké ráno). Termínů moc nezbývalo, první volný byl následující den odpoledne. Byla to rychlovka, u vstupu jsem byl nasměrován do správné fronty. Paní si nascanovala QR kód, dostal jsem lísteček a už jsem měl tyčinku v nose. Lísteček si laborant vzal a mohl jsem jít. Výsledek mi přišel do 30 minut SMSkou! Sice jsem neměl papír, ale k čemu když je podstatné vědět jestli je člověk negativní nebo pozitivní (s nějakou mírou chyby).

Co si z toho odnést

Výsledek SMSkou je super věc, stejně jako odbavení pacienta pomocí QR kódu! Kdybychom takové testování měli k dispozici už na podzim možná by to něco změnilo. Ale na kdyby se nehraje.

Other Related Posts:

PCR Test na SARS CoV-2

Jaké to je?

Kvůli nařízení hlavní hygieničky Ministerstva obrany jsem musel před nástupem na vojenské cvičení podstoupit PCR test na COVID-19. Všechny důležité informace o mé osobě jsou uloženy v ISIN (Informační systém infekční nemoci), já jsem se musel jen telefonicky registrovat.

PCR test řík...

19th Jun 2020

Antigenní test ze slin

Je rychlovka

Dostal jsem se k antigennímu testu ze slin. Šťouchání do nosu mě uplně nebaví, chtěl jsem zkusit jak to funguje. V krabičce máte test, nějakou chemii v lahvičce, tyčinku na nabrání odebraného materiálu a nakonec sáček na odplivnutí.

Postup je jednoduchý. Odplivnete si, naberete dost...

8th Jan 2021