Zkostnatělá státní správa vs. procesy ve globální společnosti

Je to opravdu rozdíl, už jen první den na Vás učaruje. Když to srovnám s prvním dnem na NBÚ/NÚKIB (pohledem zaměstnance) je to nebe a dudy. Všechno jsme měli nachystané, dostali jsme takový přehršel informací a pak jsme šli pracovat! Žádné čtení směrnic… Tím to ale nekončí. Celkově mám v korporaci daleko lepší pocit, že si váží mého času. Respektive to abych si den přizpůsobil jak chci já.

Na pracovišti mám vše co potřebuju. To co nemám si poměrně snadno objednám a počkám až mi to do pár dnů dorazí. Tak snadné to je. Žádné extrémně dlouhé kolečko, plánování, čekání… chci disk? Objednám si ho (ano, manažer to musí schválit - nicméně ten chápe naše potřeby a je jedinný článek v řetězu).

Nesmím opomenout ani možnost si v práci oddechnout - cvičením, hraním fotbálku,… je to skvělé. Hodinu do něčeho koukáte, už nevíte čím by to mohlo být. Tak se zvednete a zaposilujete si, trochu Vás to nakopne a jdete řešit problém dál. Prostě pohodlné pracoviště, se spoustou denního světla.

Co je nesmírný rozdíl je velikost společnosti, státní organizace až na vyjímky jsou poměrně malé. Globální společnost má tisíce zaměstnanců, jménem si pamatuju pár kolegů. Byť všechny zdravím: Ahoj!/Hi!

Other Related Posts:

Huawei

Kdo se má bát?

V tomto týdnu vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varování. [1] Týká se používání zařízení a software společností Huawei a ZTE.

„Používání těchto prostředků představuje bezpečnostní hrozbu" píše se ve varování.

„K vydání tohoto varování nás vedly naše...

18th Dec 2018

Zkreslené představy

Peníze nejsou všechno…

Po mém odchodu z úřadu se ke stejnému činu odhodlali, zatím, tři kolegové… všichni jsme dali patřičnou zpětnou vazbu, aby odpovědní lidé – náměstek naší sekce a personální oddělení vědělo kde je problém. Samozřejmě, se ptali všichni kolegové – proč? Peníze to nebyly....

23rd Oct 2018