Ověření účtu

Účet ověřený na vysokou úroveň záruky umožňuje přístup ke všem elektronickým službám veřejné správy, včetně těch vyžadujících nejsilnější zabezpečení (např. založení a administrace majetkového účtu pro správu státních dluhopisů). Pomocí vysoké úrovně záruky můžete také získat osobní kvalifikovaný certifikát online. Současně s úrovní „vysoká“ získáváte automaticky i úroveň „značná“. [1]

MojeID se jako každý rok rozhodlo mezi lidi, kteří se verifikují distribuovat IdemKey tokeny. Protože už ten token mám, jen jsem zprávu proletěl a podíval se do správy mého účtu.Objevil jsem přehled všech klíčů, právě u IdemKey jsem objevil tlačítko "Povýšit na úroveň vysoká".
Screenshot%202024-09-26%20151200
Co znamená vysoká už víme, jde o nejsilnější možné zabezpečení přístupu. Jak to na svém klíči nastavíte se dozvíte na odkazu výše. Můžete využít buď Yubikey, který má certifikaci FIPS anebo IdemKey.

Samotné ověření je pak možné skrz Czech POINT anebo díky eObčance. Na poštu se mi nechtělo. Vytáhl jsem čtečku, nainstaloval aplikaci a po vyzvání jsem zadal příslušný kód. Ověření proběhlo a mám další prostředek, který je ověřený na úroveň vysoká.

Other Related Posts:

Kontakt ověřen!

Koncem listopadu jsem se dočetl o projektu CZ.NIC jehož účelem je ověření kontaktů u držitelů domén s koncovkou .CZ

23rd Dec 2013 - ondra

Byl jsem první…

…jehož MojeID prošlo validací v nově zřízeném ověřovacím místě v MZK (Moravská zemská knihovna).

Předložil jsme žádost o val...

25th Oct 2013 - ondra