Simulátor a VR

Je to jiný svět. Přehled o situaci, celkové vnímání a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Kdybych měl vybrat několik věcí, které byly zásadní změnou, tak to určitě je pocit při přistání. Cítil jsem se jako kdybych seděl ve stíhačce, cítím kam se letadlo pohybuje (seděl jsem v sedačce, která se pohybovala podle toho jak se pohybovalo letadlo). Neměl jsem problém s přiblížením, hlídáním výšky, rychlosti. A ten pocit když začnete brzdit a cítíte jak jde letadlo na brzdy. Z opačného spektra byl pocit při přemetu, tam jsem měl problém s orientací. Nebyl jsem uplně ztracený, ale chvíli mi trvalo než jsem si uvědomil kde je ta správná strana.

Vyzkoušel jsem si letecké souboje, které byly jako z jiné dimenze než na monitorech. Mohl jsem si hlídat celou polosféru okolo letadla. Ani to mi nepomohlo před tím, aby můj motor urpěl poškození z nepřátelského kanonu. Mohl jsem si vyzkoušet jaké je to letět na jeden motor, manévrovat.

V neposlední řadě musím zmínit start a přistání na letadlové lodi. Bylo to divoké. Startuje se v opravdu nízké rychlosti. Přistání je naopak na opravdu krátké dráze, i když jsou tam záchytné lana. Na pilotáž je to o dost preciznější než přistání na betonové dráze.

Z celých dvou hodin mám skvělý pocit, virtuální realita Vás do toho vtáhne. Návštěvu můžu jen doporučit.

Other Related Posts: