Návštěva Španělského království

Přílet

Madridské letiště je obrovské, terminál 4 má téměř 100 gate. Možná proto jsme čekali téměř hodinu na své kufry, možná taky protože Španělé nikam nespěchají. Letištní hala je zajímavá také díky své architektuře, dřevo a kov vytváří úžasnou harmonii tvarů.

Atmosféra

Klídek a pohoda. Nespěcháme, protože nám nic neuteče.Rušnější to bývá ve večerních hodinách v uličkách města. Je to neopakovatelné, obzvlášť pokud se hraje španělský (fotbalový) národní tým. Jinak počítejte s horkem, od června do září teploty šplhají až ke 40°C.

Strava

Tapas, pinchos, jamón a sangria jsou přesně ty věci které musíte ochutnat. Jinak se jedná o poměrně těžkou stravu což přes léto dělá dost náročnou kombinaci. Za vyzkoušení stojí také ryby/mořské plody protože do Madridu se sváží velká část ryb, které se ve Španělsku vyloví.

O Madridu

Město je obrovské, najdete zde velké parky i architektonické skvosty. Navštívit můžete královský palác nebo galerii Prado. Určitě stojí za to vidět město večer a ochutnat více druhů tapas. Možná to sem nepatří ale Barcelona je prý lepší…

Other Related Posts:

Metro@Madrid

Metro v Madridu je poměrně dost velké, má 12 linek a patří k největším a nejstarším v Evropě.

Proto jsme měli při návštěvě špa...

29th Jun 2016 - ondra

Menorca

Na doporučení magazínu Forbes… jsme si dovolenou užili na Menorce

Přistáli jsme se zpožděním, po přebrání zavazadla nás čekalo nemilé zjištění. Hotel prodal víc pokojů než vlastně má a nabízí nám kompenzaci. Ubytování na uplně jiném místě (Saint Tomas), All Inclusive v hotelu kde nejsou děti. No...

15th Jul 2018