Na doporučení magazínu Forbes… jsme si dovolenou užili na Menorce

Přistáli jsme se zpožděním, po přebrání zavazadla nás čekalo nemilé zjištění. Hotel prodal víc pokojů než vlastně má a nabízí nám kompenzaci. Ubytování na uplně jiném místě (Saint Tomas), All Inclusive v hotelu kde nejsou děti. No, neberte to. Co Vám taky zbude v jedenáct večer.

Ráno jsme zkoumali okolí a hotel. Jídla a pití jsme měli dostatek. Pláž byla od hotelu vzdálena pár kroků, krásný čistý písek a vidět bylo až na dno. Jeden ze dnů jsme věnovali procházce do několik kilometrů zapadlé zátoky. Jiný den jsme vyrazili autobusem do nejzápadnějšího města, Ciutadella. Jiný den byl věnován výletu, který organizovala CK - ten se věnoval spíš východní části ostrova (Maó-Mahón). Mimojiné na něm vznikla i tato fotografie v Binibequer Vell. Nesmím opomenout také jedno denní společný výlet, kdy jsme si pujčili auto a rozhodli se objet zajímavá místa na ostrově (ujeli jsme několik stovek kilometrů).

Menorca je krásná. Není vůbec přelidněná, najdete zde zapadlé zátoky, průzračnou vodu a dechberoucí přírodu. Nesmím opomenout ani poklidné místí obyvatele, které jen tak něco nerozhází.

Pokud nehledáte primárně zábavu (Ibiza), jeďte na Menorcu. Není to mainstream, který za to stojí.

Other Related Posts:

Costa del Sol

Slunečné pobřeží Andalusie

Volba padla letos opět na Španělsko, tentokrát na Andalusii. Přesněji na Pobřeží slunce, Costal del Sol. Hotel na pobřeží sliboval pěkný výhled a blízko na pláž, no trochu jsme se přepočítali. V čem?

Teplota vody

Nezdá se to, ale i když Vám na kameny svítí celý den t...

19th Jul 2019