Získat nové znalosti a zjistit jak to dělají ostatní není nikdy od věci.

Když jsem zjistil, že Nikon startuje projekt Nikon škola zaradoval jsem se. Mezi základními kurzy jsem objevil „Portrét v přirozeném světle“ vedený Jakubem Sodomkou.

Přirozené světlo je zadarmo a kdo s ním umí pracovat je král… neváhal jsem ani chvíli a kurz si zaplatil. Kurz byl logicky rozčleněn od nápadu, oslovení modelky, práci s ní, focení až po postprodukci a prezentaci své práce. Všechno tak dávalo smysl a zapadalo do sebe.

Úžasnou věcí byla možnost promluvit si s technikem Nikonu, zjistit nějaké rady a tipy k technice a samozřejmě vyzkoušet si nějaké sklo. Protože člověk ne vždy má takový rozpočet na to fotit s nejsvětelnějším portrétní sklem. Jak moc mi to dalo se pozná až na dalších fotkách. Musím ale říct, že mi to spíš utříbilo vlastní myšlenky a nápady. Ukázalo stránky na které se musím víc zaměřit jestli chci aby mé fotky byly něčím víc.

Other Related Posts:

Z8

Bezzrcadlovka Nikon

Chtěl jsem se naučit něco nového, víc bezprostředního a tak jsem zavítal na kurz Street fotografie, kterou pořádá Nikon škola. Lektoruje skvělá Lucka Mojžíšová. Lucka vyptala z Nikonu to nejlepší, bezzrcadlovku Z8. Fotil jsem na pevnou 35/f1.8 S

Ze začátku jsem se musel s b...

16th Jul 2023

Portrét v přirozeném světle

Workshop s Františkem Birmbaumem

Absolvoval jsem další workshop o focení, téma je stále stejné – portrét. Ač by se mohlo zdát, že se pokaždé dozvím to samé není tomu tak. Každý workshop mi dal něco nového. Jsou to drobnosti, z těch právě se skládá výsledný celek.

Na začátku jsme si ujasni...

5th Aug 2017