Cesta do země tulipánů

Přílet

Shiphol je jedním z největších evropských uzlů. Chvíli to trvá než se po přistání dostanete k terminálu. Pokud se něco mimořádného neděje jde to jako na drátkách. Před odletem doporučuju navštívit vyhlídku i Fokker 100 umístěný na ní.

Atmosféra

Amsterdam je dost rušné město. V kontextu poměrně úzkých uliček je to o něco znatelnější. Jsou části kde to víc voní marihuanou a naopak kde je poměrně klid. Rozhodně zde panuje přátelská atmosféra a pořád je co objevovat.

Strava

Sýr, ten musím zmínit především. Pokud si nějaký chcete odvézt tak jich ochutnáte hodně. Zkuste jeden druh s různou dobou zralosti nebo ochucené druhy. Jinak Vás co se týče jídla nečeká nic uplně nového, je to přece jen Evropa.

O Amsterdamu

Je to první místo s vodními kanály, které jsme navštívil. Pořád jsem něco fotil protože s vodou ty domečky vypadají hrozně dobře. Obzvlášť pokud narazíte na nějaké malované. Co mi nejde do hlavy je to proč byly některé tak křivé a ještě stojí. Celkově působí Amsterdam příjemně. Křivé domečky, úzké uličky a vodní kanály dělají tohle město pro fotografa poměrně dost atraktivní. Když k tomu připočítáte tulipány (obecně bohatou květinovou výzdobu) je to radost pohledět.

Other Related Posts:

Amsterdam Card

K čemu je a proč si ji pořídit

Plánujete-li cestu do hlavního města Holandska a návštěvy památek, muzejí a dalších atrakcí? Pak je to karta pro Vás. V čem jsou její výhody?

  • Vyřídíte ji online, vyzvednete si ji na letišti nebo hlavním nádraží
  • Máte vstup do spousty muzejí, památek a další...
14th May 2019