Authy > Microsoft Authenticator

Někdy začátkem roku proběhlo Internetem oznámení, že spolešnost twilio oznámila konec aplikace authy na desktop. Tenhle přístup mě upřímně docela překvapil. Nebylo mi moc jasné proč a taky co bude s mobilní aplikací. Vzal jsem rozum do hrsti a začal plánovat migraci. Jeden nikdy neví, kdy se rozhodnou ukončit podporu i mobilní aplikace.

Že to bude běh na dlouhou trať mi bylo jasné už dávno... Nejdřív ty nejdůležitejší účty a pak postupně, pečlivě i ten zbytek. Čistého času jsou to víc jak tři hodiny. Neodříznul jsem se ani jednou, naštěstí. Nicméně se člověk potká s velmi zajímavými přístupy.

  • Tak si ten druhý faktor vklidu nastavte, nemusíme ověřovat jestli to generuje správné tokeny. Budem tomu věřit. Už jsem to reportoval, protože slepá víra... však to znáte.
  • Někde to po vás nechce žádné heslo, cokoli - abyste 2FA vypnuli!
  • Jinde jsem 2FA odstranil a s ní se taky odstranily všechny Security keys anebo hesla pro aplikace. Tohle už je na "face-palm".
  • Poslední jobovka, bylo odstranění 2FA, abych následně zjistil, že pokud nějakou aplikaci chci musím si stáhnout aplikaci oné společnosti. Kolik takových aplikací bych asi v tom telefonu měl? 50?! No nic...

Jako bonus jsem si nastavil Passkeys, pokud to bylo možné. Kdo se s těmi hesly má furt otravovat.

Other Related Posts:

Google Authenticator vs. Authy

Výhody a nevýhody, proč jsem jednu aplikaci vyměnil za druhou.

Mít zálohu je vždy výhoda. Co ale dělat v případě dvoufaktorové autentizace? Ano, většina rozumných služeb Vám nabídne záložní kódy (zpravidla 10). Pokud ale tu možnost nemáte? Budete zálohovat celou aplikaci? Na Androidu to je mož...

16th Sep 2018

Přednáška o bezpečnosti na Internetu

v mém rodném městě

Tak, jako se Internet mění každým dnem. I bezpečnost na Internetu se musí přizpůsobit. Níže najdete několik odkazů na užitečné zdroje, které se týkají bezpečnosti nebo ochrany soukromí na Internetu.

Aktuální informace z bezpečnosti

Seriál Postřehy z bezpečnosti, vychází ka...

1st Feb 2020